Gökçeada'da 3 er tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Gökçeadada 3 er tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gökçeada'da Rum asıllı Marianti Sözde'nin evinin kundaklanması olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınanlardan 3 er tutuklandı. Tutuklananların, Gökçeada'a vatani görevini yapan komando erler Vanlı Murat Işıker, Siirtli Mansur Şenses ve Diyarbakırlı Serkan Yavuz oldukları öğrenildi.

Gökçeada'da Bademli Köyü'nde yaşanan trajik olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan 3 er tutuklandı.

Bademli Köyü'nde yakılan evde 4 yaşındaki oğlu Aleksandr'ı yitiren 26 yaşındaki Marianti Sözde ile annesi 60 yaşındaki Atanasia Sözde'nin ifadeleri doğrultusunda dikkatler, 5'inci Komando Alayı'na çevrildi. Olaydan önce 24 Eylül günü evlerine asker kıyafetli 2 kişinin gelerek zorla girmek istediğini söyleyen Marianti ile annesi Atanasia Sözde'ye, Gökçeada 5'inci Komando Alayı'ndaki 3 bin asker tek tek gösterildi.

ASKERLERİ TEŞHİS

Marianti Sözde, askerler arasında kimseyi teşhis edemedi. Annesi Atanasia Sözde ise, önce 8 askeri evlerine gelen asker kıyafetli kişilere benzetti, ardından bu sayıyı 5'e indirdi. Gözaltına alınan 5 er, dün Marianti Sözde ile anesi Atanasia'ya yeniden gösterildi. Anne kız, bu kez Murat Işıker (Van-Erciş), Mansur Şenses (Siirt-Kurtalan) ve Serkan Yavuz'u (Diyarbakır) teşhis etti. Marianti ve Atanasi, 24 Eylül günü evlerine gelen ve zorla girmek isteyen asker kıyafetli kişilerin Serkan Yavuz ve Murat Işıker olduklarında ısrar etti. Evdeki yangından 15 aylık torunu Marinna ile kurtulan Atanasia Sözde ise Mansur Şenses'i göstererek ‘‘Yangın sırasında eve girerek beni ve küçük torunumu kurtaran genç buydu’’ dedi.

CESEDE DNA TESTİ

Suçlamaları kabul etmeyen 3 asker, ne 24 Eylül gecesi, ne de 17 Ekim gecesi Rum asıllı Sözde ailesinin evine gitmediklerini, Marianti Sözde ile annesi Atanasia'yı hiç görmediklerini söylediler. Olayın askeri bölge dışında meydana gelmesi nedeniyle sorgularından sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 asker, tutuklanarak Gökçeada Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Kaymakam Hulisi Arat, askerler Serkan Yavuz, Murat Işıker ve Mansur Şenses'in Rum asıllı Atanasia ve kızı Marianti'nin ifadeleri doğrultusunda tutuklandığını açıkladı. Arat, ‘‘Elde kesin bir delil yoktur. Bu gençler suçlu ya da suçsuz oldukları önümüzdeki günlerde başlayacak olan mahkemede ortaya çıkacaktır. Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporlar önemli’’ dedi. Marianti Sözde'nin Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan röportajında, ‘‘Evimde bulunan ceset oğlum Aleksandr'ın değil. Oğlumu kaçırdılar, ceset başkasına ait’’ demesi üzerine, yanan evde bulunan 4 yaşındaki çocuk cesedinde DNA testi yapılmasına karar verildi. Marianti Sözde ve oğluna ait olmadığını ileri sürdüğü ceset, Adli Tıp'ta DNA testi yapılmak üzere dün İstanbul'a gönderildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!