Göçük iki madenciyi hâlâ geri vermedi

Güncelleme Tarihi:

Göçük iki madenciyi hâlâ geri vermedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 00:00

Karadon maden ocağında 30 işçinin can verdiği korkunç kazada halen göçük altında bulunan iki madenciyi arama çalışmaları sürüyor. TTK Genel Müdürü İnan, “İlk göçüğü henüz geçemedik. Birinci göçükten sonra diğerini kaldırmanın daha kolay olduğunu düşünüyoruz” dedi.

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 30 madencinin can veridği grizu patlaması ve göçükle ilgili, “İlk göçüğü henüz geçemedik, oranın ardında da bir kömür göçüğü var. Birinci göçükten sonra diğerini kaldırmanın daha kolay olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Göçük altından halen çıkarılamayan 2 madenciyi bulmak için çalışmaların sürdüğünü belirten İnan, “Normalde 3 vardiya çalışırız. Göçük açma çalışmalarını ise 4 vardiya yaptık. Yollar çok kötü, patlamanın etkisiyle demir bağlar tahrip olmuş, onların tamiri gerekecek” diye konuştu.

‘Patlama en emin yerde’

TTK genel Müdürü İnan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuyu dibinde, dakikada bin metreküp temiz havanın girdiği en emin ve güvenli yerde patlama oldu. Kömür üretimi bölgesini havalandırmazsanız patlama olabilir. Ancak burası havalanan bir yer. En çok canı yanan benim. İş güvenliğine müthiş paralar yatırdık. Yaklaşık 5 aydır hiç kazamız yoktu. Kurumda antigrizu ekipmanlarının kullanılmadığına yönelik eleştiriler de bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. 28 cenazeyi maden ocağından çıkarmak için büyük risk aldık. Küçük kafesten katlara girmek, insan çıkartmak hep büyük riskti. Arkadaşlarımız sağ olsun başardılar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!