Göçük altında kalan kadını kurtarma çalışması sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Göçük altında kalan kadını kurtarma çalışması sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2006 14:23

İzmir'de dün aşırı yağışlar nedeniyle Bornova İlçesi'ne bağlı Kavaklıdere Köyü girişindeki yol kenarında meydana gelen toprak kayması sonucu, göçük altında kalan kadını arama çalışmaları sürdürülüyor.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, yaptığı açıklamada, dün toprak altında kalan Güllüzar Gördü'nün (49) çıkarılması için 01.00'e kadar çalıştıklarını, bugün de havanın aydınlanmasıyla çalışmalara başladıklarını bildirdi. Çalışmaları 40 kişilik 6 itfaiye ekibi ve sivil savunma ekiplerinin desteğiyle sürdürdüklerini belirten Barandır, “Aynı toprağı bir daha devrediyoruz. Göçüğün meydana geldiği toprağın üst kısmındaki kamyonları 1 metre daha geriye çektirdik. Orası da tehlike oluşturuyor. Arama kurtarma köpekleri, alandaki çöp ve molozlar nedeniyle Gördü'ye ulaşamadı. Arama çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

Arama çalışmalarında, 4 kepçe, 2 greyder, 3 AKS 110 ve 2 itfaiye aracı kullanılıyor.

OĞLU DA İZLEDİ

Bu arada, odun toplarken toprak altında kalan Güllüzar Gördü'nün akrabaları ile oğlu Yunus Gördü de çalışmaları yakından takip etti.

Haberin Devamı

Dün, Bornova İlçesi'ne bağlı Kavaklıdere Köyü girişindeki yol kenarında aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında, Güllüzar Gördü göçük altında kalmış, kızı Zeynep Gördü de olaydan yara almadan kurtulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!