‘Gizemli kadın’ın esrarı çözüldü

Güncelleme Tarihi:

‘Gizemli kadın’ın esrarı çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 13:42

Londra’da yapılmakta olan 2012 Olimpiyat oyunlarının açılışı sırasında Hindistan kafilesinin arasına karışan ‘gizemli kadın’ın esrarı çözüldü. Olimpiyat Komitesi Başkanı Sebastian Coe, kadının “açılış töreni ekibinin biraz fazla heyecanlanan bir üyesi” olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Coe, kadının tören ve sporcular için bir tehlike oluşturmadığının altını çizerek, “Elini kolunu sallayarak sokaktan geçerken içeri girmiş bir insan değil. Kendisi ekibimizin güvenlik taramalarından geçirilmiş üyelerinden birisi” dedi.

 

Komite konuyu Hindistan delegasyonuyla birlikte değerlendireceklerini de söyledi.

 

Hindistan basını olaya büyük tepki gösterirken, genç kadının Londra’da yaşayan Bangalorlu Madhura Nagendra olduğunu öne sürdü. Nagendra’nın babası ise yaptığı açıklamada kızının Danny Boyle’un mizansenine katılacak dansçılardan biri olarak seçildiğini belirterek, “Organizatörler Hindistan’ın takımına eşlik etmesini istemiş olabilirler” dedi.

 

Haberin Devamı

Baba Nagendra, “Eğer takımımızı üzdüysek çok üzgünüm” diye konuştu.

 

YETKİLİLER ÖFKELİ
Cuma akşam yapılan açılış töreni sırasında Hindistan kafilede bayrak taşıyan Sushil Kumar'ın yanında görüntülenen kadın, Hint yetkililerle Olimpiyat görevlileri arasında gerginliğe neden olmuştu.

 

Delegasyon başkanı Muralidharan Raja, Kumar'ın yanında görüntülenen kırmızı tişörtlü, mavi pantolonlu genç kadının kim olduğu hakkında organizatörlerden acil bilgi isterken, "Bu kadının Hintli ekiple hiçbir işi yok. Konuyu organizatörlerle görüşüyoruz. Kim olduğunu ve yürüyüşe katılmasına nasıl izin verildiğini bilmiyoruz. Geçit töreninde atletlerin yanında yer alması utanç verici" demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!