Gizem bir şiirle veda etti

Güncelleme Tarihi:

Gizem bir şiirle veda etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 00:00

Edebiyat dersindeki kurmaca mektubunda anne ve babasına lösemi olduğunu yazan Gizem, bir yıl sonra bu hastalığa yakalanmıştı. Dolabına “Haziranda ölmek zor” şiirini asan Gizem’in kalbi, 19 Mayıs’ta durdu.

Haberin Devamı

İSTANBUL Çemberlitaş Anadolu Lisesi 12 B sınıfı öğrencilerinden, 18 yaşındaki Gizem Alp, geçtiğimiz yıl edebiyat dersinde anne babasına, sözde Amerika’dan yazdığı ve lösemi olduğunu haber veren kurgu mektupla sınıfta birinci olup, 15 TL ödül kazandı. Bu yıl üniversite sınavına bir hafta kala lösemi olduğunu öğrendi. Doktorların izniyle girdiği sınavda 374 puan aldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hemotoloji Servisi’nde tedavi görüyordu. Doktorlar, yüzde 95 yaşayacağını, ölüm riskinin yüzde 5 olduğunu söylediler. Gizem, “İster misin o yüzde 5 de beni bulsun” demişti.

Yaşama sıkı sıkıya bağlıydı Gizem. Günlüğüne taburcu olduğunda yapacaklarını 30 madde halinde sıraladı. Topuklu ayakkabı giyecek, tatile gidecek, dudakları morarana kadar çekirdek yiyecekti. “Kendimi grip olmuş gibi hissediyorum, bu da geçer” diyordu. Bir gece hastane odasından Alem FM’de Zeki Kayahan Coşkun’un hazırladığı Matrax adlı programda canlı yayına katılıp, hayat dolu sesi ve söyledikleri, on binleri kendisine hayran bıraktı.

Enfeksiyon kaptı

Doktorları tarafından tedaviye umduklarından daha iyi cevap verdiği için kutlanan Gizem, hastanede enfeksiyon kaptı. Gizem’in kalbi Yoğun Bakım Ünitesi’nde durdu. Doktorların çabası sonuç vermedi. Lise diplomasını alıp, üniversiteye girmeye hazırlanan Gizem Alp, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sabahı yaşama veda etti.

‘Haziranda ölmek zor’

Haberin Devamı

HASTANE odasındaki dolabına Hasan Hüseyin’in (Korkmazgil) hüzünlü şiiri “Haziranda ölmek zor”u kesip yapıştırmış, annesine de “Bir mektup yazdım başıma bunlar geldi. Bir şey daha var, o da gerçek olursa yandık...” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!