Gişe rekortmenleri 'üçlüyor'

Güncelleme Tarihi:

Gişe rekortmenleri üçlüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2007 16:36

Şimdiden söyleyelim bu yazı içinde 3 rakamı biraz fazla geçecek. Ama sinemaya sık gidenlerdenseniz bu yıl 3'lere şimdiden alışmaya başlamanızda fayda var. Üçlemelerin sinema tarihindeki yeri ayrı: Baba (The Godfather), Geleceğe Dönüş (Back to the Future), Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings), Matrix, Amerikan Pastası (American Pie), Bıçak (Blade), Korkunç Bir Film (Scary Movie) gibi serileri; Dario Argento'nun Three Mothers Trilogy’sini; Ömer Lütfi Akad’ın Gelin, Düğün, Diyet; Kieslowski'nin Mavi, Beyaz, Kırmızı ve Lars Von Trier'nin Dogville, Manderlay, Wasington üçlemesini düşünün.

Haberin Devamı

Üç rakamının Hıristiyanlıktaki yerinin (Baba, Oğul, Kutsal Ruh üçlemesi) de etkisi vardır mutlaka, bazı yönetmenler hikayelerini üçe bölüp anlatmayı çok severler. Bazen de her şey tesadüfler sonucu gelişir. İlk film o kadar tutar, ikinci çekilir ve üçüncü için öyle büyük bir beklenti oluşur ki, yapımcılar kucaklarında bir üçleme buluverirler.

Lafa üçlemelerle girdik, çünkü 2007 üçüncü filmlerin ve üçlemelerin yılı. Çünkü Hollywood ’un en görkemli ve pahalı film serilerinin üçüncüleriyle bu yıl buluşacağız. Şrek 3, Karayip Korsanları 3 ve Örümcek Adam 3, Mayıs ayında ard arda vizyona girecek. Üçleyen bir başka seri ise Geçmişi Olman Adam. Bir türlü kendini bulamayan ajanın üçüncü kez karşımıza çıkacağı film, Bourne Ultimatum adıyla vizyonda olacak. George Clooney ’nin başı çektiği Ocean çetesi de maceralarını Ocean's 13 ile üçlemiş olacak.

Haberin Devamı

KARAYİP KORSANLARI 3: DÜNYANIN SONU
Keith Richards, Johnny Depp'in babası rolünde

Geçen yılın gişe rekortmeni Karayip Korsanları ve ayyaş ama sevimli korsanımız Jack Sparrow, 25 Mayıs'ta maceralarına ikinci filmin kaldığı yerden devam edecekler. Başrollerde yine Johnny Depp, Orlando Bloom ve Keira Knightley var. Yapımcı Jerry Brucheimer ve yönetmen Gore Verbinski, Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı (Pirates of the Carribean: Dead Man’s Chest) ile aynı anda çekilen Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu'yla (Pirates of the Caribbean: At World’s End) ilgili bilgi sızdırmamak için ellerinden geleni yapsalar da "en yakın arkadaşın arkadaşı" yöntemiyle bir bilgi akışı söz konusu.

Mesela, üçüncü filmde Jack Sparrow’dan daha komik olacağını iddia ettiği söylenen bir karakter var; geçmişin izlerini yüzündeki derin yara izlerinde taşıyan Kaptan Sao Feng. Onu, Kaplan ve Ejderha filminden hatırlayacağınız Hong Kong'lu aktör Chow Yun-Fat canlandırıyor. Serinin üçüncü filminin sürprizi Johnny Depp’in yakın dostu, ünlü gitarist Keith Richards'ın, sonunda Jack Sparrow ’un babası olarak kamera karşısına geçmesi. Çoğu komedi filminden daha fazla komik sahne barındırdığı söylenen Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu’nda Bruckheimer adına yakışır aksiyon sahnelerine sıkça rastlayacakmışız.

Haberin Devamı

ÖRÜMCEK ADAM 3

Gişe rekortmenleri üçlüyor

Daşmanların sayısında patlama var

Sam Raimi'nin yönettiği Örümcek Adam, üçüncü macerasıyla 4 Mayıs 2007'de hayranlarıyla buluşacak. Örümcek Adam'ı yine Tobey Maguire'ın canlandıracağı bu filmde Maguire'ın rol arkadaşları Kirsten Dunst ile James Franco.

Örümcek Adam bu son filminde kırmızı mavi kostümünü değiştirip saf çocuk rolünden sıyrılmış. Süper kahramanların en insancılı bu kez biraz da karanlık yüzünü gösterecek bizlere. Örümcek Adam’ın düşmanlarının sayısında da ciddi bir artış var. Thomas Haden Church, Sandman; Topher Grace ise Venom olarak kötülüklerden kötülük beğenecek ve Örümcek Adam’a saldıracaklar. Örümcek Adam gişede ise iki hafta sonra Şrek, üç hafta sonra da Karayip Korsanları’nın saldırısına uğrayacak.

Haberin Devamı

ŞREK 3
Yeşil devin gişe savaşı

Bataklığından çıkarak prensesiyle mutluluğu bulan çirkin ama sevimli yeşil dev Srek (Shrek) 2007'nin konukları arasında. Şrek 3, 18 Mayıs 2007 tarihinde gösterime girecek. Şrek, kayınpederinin hastalanmasıyla kendini toprakların yeni varisi olarak bulacak. Ama o bataklığındaki huzuru kral koltuğunda bulamayacağının farkında. Yeni arkadaşı Artie’yi kral olmak için ikna etmeye çalışacak. Şrek iki yıl önce Örümcek Adam’ı gişede devirmişti. Bu kez Andrew Adamson’ın değil, Chris Miller ve Ramon Hui’nin yönettiği yeşil dev, Mayıs ayında Kaptan Jack Sparrow ve Örümcek Adam’a karşı zorlanabilir.

GEÇMİŞİ OLMAYAN ADAM 3

Gişe rekortmenleri üçlüyor

Jason Bourne kendini aramayı sürdürüyor

Haberin Devamı

Geçmişi Olmayan Adam (The Bourne Identity) ve Medusa Darbesi'nde (The Bourne Supremacy) arkasına bakmadan kaçan, o arada da kimliğini bulmaya çalışan Jason Bourne’a bu hayatta huzur yok. İkinci filmin yüksek gişe başarısı ve uyarlanacak bir Robert Ludlum romanı daha olması kahramanımızı yine yollara düşürdü. Uzaklara giden sadece Jason Bourne değil, onu canlandıran Matt Damon ve film ekibi tabii. Üçüncü film üç ayrı kıtada, Fas, İngiltere, İspanya, Fransa ve Amerika’da çekilmiş. 3 Ağustos ’ta vizyona girecek filmde Jason Bourne kendisini yaratanlar tarafından ele geçiriliyor. Hafızasını ve sevdiği tek insanı kaybetmiş olan Jason Bourne, iyi eğitimli yeni kuşak katillerin ateşi altında kalınca başa dönüp, kim olduğunu bulmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

OCEAN'S 13

Gişe rekortmenleri üçlüyor

Yakışıklılar çetesine Al Pacino desteği

Ben diyeyim Brad Pitt, siz deyin Gerorge Clooney, Matt Damon, bu seri her izleyiciyi bir nedenle yakalıyor. Bağlantıyı sadece oyuncular üzerinden kurarsak özellikle ilk filmde gördüğümüz ince zekaya, aksiyona ve mizaha haksızlık etmiş oluruz. Hatırlarsınız Ocean ’s 12, Ocean’s 11 kadar beğenilmemişti. Ama oyuncular böyle bu seriyi çekerken çok eğleniyor olacaklar ki, üçüncü film için zaman yarattılar. Ocean's 13 filminde Catherine Zeta-Jones ve Julia Roberts yok. Ama kadroya 13. eleman olarak Al Pacino katıldı. Bize de seriyi takip etmek için bir neden daha çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!