Girne Amerikan Üniversitesi’nden 27. yıl özel bursu

Güncelleme Tarihi:

Girne Amerikan Üniversitesi’nden 27. yıl özel bursu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 00:00

Girne Amerikan Üniversitesi’ni (GAÜ) kazanan öğrencilere yurtdışı kapılarını açılıyor. 1985 yılından bu yana faaliyet gösteren üniversite, Singapur, İngilitere, Amerika ve Kıbrıs kampüslerinde lisans ve yüksek lisans eğitimi veriyor.

Haberin Devamı

Öğrenciler, ek eğitim ücreti ödemeden dönemsel eğitimlerini farklı kültürler ve farklı coğrafyalarda alabiliyorlar. 68 ülkeden öğrenci ve 24 ülkeden bilim insanının çalıştığı üniversitenin Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, “Üniversitemizde yeni başlayacak öğrenciler yurt dışı kampüslerinde ve eğitim merkezlerinde tam eğitim burslu olarak ‘Hazırlık Okulu’ öncesinde İngilizce temel eğitim kursu alabilecekler” dedi.

Türk ve KKTC’li öğrencilere

Vehbi, 2000 Türk ve 200 KKTC uyruklu öğrenci adayına özel burslar verileceğini belirterek, şunları söyledi: “Akademik başarılarına bakmadan burs alanlar, 7 yıl kesintisiz bu haklarını sürdürecek. Ön lisansta bu süre 5 yıl olacak. YÖK tarafından onay ile denkliği verilen yeni bölümler için de burslar geçerli olacak. ÖSYM, LYS sınavı sonucu ile başlayacak 2000 Türk öğrenci yanında KKTC uyruklu öğrenciler de çeşitli burslardan yararlanacak. KKTC’li öğrenci adaylarına özel 200 eğitim bursu, İngiltere Canterbury Kampüs akademik programlarına katılanlara da verilecek.”

Haberin Devamı

Canterbury’de 4 haftalık dil kursu

Üniversitenin Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs bünyesinde 2012-2013 akademik yılı için toplam 58 bölümde kontenjanlar çerçevesinde yükseköğretime başlayacakları ise bir sürpriz bekliyor. Buna göre yeni başlayacak öğrencilere “Hazırlık Okulu” sınavı öncesi İngiltere Yerleşkesi Canterbury Kampüs ile Türkiye Yerleşkesi İstanbul Kampüsü’nün ilk eğitim binasında 4 haftalık ücretsiz İngilizce kursu verilecek. 2012-2013 akademik yılında YÖK kontenjanı yoluyla ÖSYM LYS sınavı ile yükseköğretime başlayacak Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC uyruklu öğrencilerin yararlanabileceği Hazırlık Okulu öncesi İngilizce temel eğitim kursuna alınacak.

Ebelik de var gastronomi de

8 fakülte, 5 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu, 1 enstitü bulunan Girne Amerikan Üniversitesi, 48 lisans, 9 ön lisans, 31 yüksek lisans ve 10 doktora programında eğitim veriyor. 2012-2013 öğretim yılında üniversitede YÖK onayı ile Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerinde de eğitime başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!