Giresun'da 14 ev yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Giresunda 14 ev yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2009 12:44

GİRESUN'da etkili olan yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanlarda 14 ev yıkıldı, 17 ev heyelan tehlikesine karşı boşaltıldı.

Haberin Devamı

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre iki gün süren yağışlardan en fazla Giresun il merkezi ile Yağlıdere, Dereli, Keşap, Bulancak ve Doğankent ilçeleri etkilendi. 13 ilçede oluşan heyelanlar ve yolların hasar görmesi sonucu ulaşım aksadı, bazı köy yolları da ulaşıma kapandı.

Açıklamada, Dereli ilçe merkezinde 5 katlı bir bina ile Eğriambar köyünde 3, Yeşilkaya köyünde 3, Heydere köyünde 1, Espiye ilçesinin Seydi köyünde 1 ve Yağlıdere ilçesinin Kanlıca Köyü Hanyanı Mahallesi'nde de 5 olmak üzere toplam 14 evin yıkıldığı, bölgede 17 evin de olası tehlike nedeniyle boşaltıldığı belirtildi.

Yağlıdere ilçesi Kanlıca Köyü'nün Hanyanı Mahallesi'nde dün toprak altında kalan Mustafa Özdemir'e ait evde Fatma Özdemir'in yaralı olarak kurtulduğu ancak Seher ve Güler Özdemir'in hayatlarını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, bu ev için boşaltma uyarısı yapıldığı ancak boşaltılmadığı ifade edildi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!