GÄ°K'ten Çiller'e 'geniÅŸleme' yetkisi

Güncelleme Tarihi:

GİKten Çillere genişleme yetkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2001 15:33

DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, "Milletvekilleri de dahil, davamıza omuz veren herkese kapımız açık" dedi. Ekinci milletvekilleri de dahil DYP'ye katılmak isteyenlere yönelik her türlü çalışmanın yapılması için ĞİK'in Çiller'e yetki verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ekinci, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında alınan kararlar hakkında bilgi verdi.

DYP'ye tabandan ve tavandan büyük bir teveccüh olduğu savunan Ekinci, GİK'te bu süreçte, milletvekilleri de dahil DYP`ye katılmak isteyenlere yönelik her türlü çalışmanın yapılması için yönetime ve genel başkana yetki verildiğini söyledi.

DYP`nin aktif üye sayısı en çok olan parti olduğunu savunan Ekinci, partiye 160 bin yeni genç ile 120 bin yeni kadın üye yazıldığını kaydetti.

Bazı eski büyükşehir belediye başkanlarının ``sipariş anketler`` yaptırarak DYP`yi ikinci parti olarak gösterdiğini ileri süren Ekinci,``Ülke yönetmek başka, belediyeyi yönetmek başkadır. Bugün Erbakan Hoca`nın gemisini batıranlar, milleti kayığa bindirmek istiyorlar. Türk demokrasisi, maskeli balo değildir. Türk demokrasisi, takkiye yapılacak konumda değildir`` diye konuştu.

Haberin Devamı

Ekinci, partisine katılımlar konusunda bütün milletvekillerine kapılarının açık olup olmadığının sorulması üzerine, DYP davasına omuz veren herkese kapılarının açık olduğunu, siyasette geri değil, ileriye bakılması gerektiğini söyledi.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!