Gezici Festival, 18. kez yola çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Gezici Festival, 18. kez yola çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 12:05

Ankara Sinema Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, 18. kez yola çıkacak.

Haberin Devamı

Festivalin koordinatörü Pınar Evrenosoğlu, yaptığı açıklamada, festivalin 30 Kasım–10 Aralık tarihleri arasında “savaşla büyümek” temasıyla sinemaseverlerle bir kez daha buluşacağını söyledi.

Yıllar önce ilk çıkış noktalarının, film festivalinin bulunmadığı yerlerde seyirciyle buluşmak olduğunu dile getiren Evrenosoğlu, kaynaklar, arayışlar, talepler ve duruma göre gidilen şehirlerin değiştiğini belirtti.

Evrenosoğlu, bu çerçevede daha önce Ankara, Artvin, Bakü, Bursa, Çanakkale, Drama (Yunanistan), Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Malatya, Mersin, Ordu, Samsun, Saraybosna, Sinop, Tiflis ve Üsküp'te gösterim düzenlediklerini hatırlattı.

Ankara'da 30 Kasım–6 Aralık'ta başlayacak ilk gösterimlerin ardından 7-10 Aralık tarihleri arasında da Sinop'a bu yıl ikinci kez konuk olacaklarını bildiren Evrenosoğlu, dünyanın önemli festivallerinde gösterilen ve ilgi çeken filmlerden oluşan bir “Dünya Sineması” seçkisini sunacaklarını söyledi.

Evrenosoğlu, şu bilgiyi verdi:
“Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam gibi önemli uluslararası festivallerde ödül alan filmler bu bölümde izleyicilerle buluşacak. Ayrıca ülkemizde bu yıl çekilen uzun metrajlı filmlerden derlenen 'Türkiye Sineması 2012' bölümünde yer alan filmlerin yönetmen ve oyuncuları festivalde yapılacak galalarda izleyicilerle biraraya gelecek.”

Ünlü yönetmenlerin Başkent çıkarması

Festivalin özel gösterimlerinin modern dünyanın değişmeyen krizlerine çarpıcı şekilde bakacağını vurgulayan Evrenosoğlu, “Artık gelenekselleşen 'Kısa İyidir' ve 'Çocuk Filmleri' bölümleriyle, sürpriz toplu gösterimler ve küçük izleyiciler için bir çalışma atölyesi de programın içinde yer alıyor” dedi.

Başkentteki gösterimlerin Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda ve Alman Kültür Merkezi'nde gerçekleşeceğini, Alman Kültür Merkezi'ndeki gösterimlerin ücretsiz olacağını kaydeden Evrenosoğlu, şunları söyledi:

“Son dönem uluslararası festivallerde yer almış ödüllü filmleri göstereceğiz. Bunların arasında Michael Haneke'nin 'Amour'u, Cannes ve Berlin'den Film festivallerinden sürpriz yönetmenler ve isimler olacak. Türkiye sinemasından 'Babamın Sesi', 'Zerre, 'Şimdiki Zaman' ve 'Lal Gece' gibi öne çıkan örnekleri de göstereceğiz. Ayrıca Zeki Demirkubuz, Reis Çelik, Derviş Zaim, Yeşim Ustaoğlu, Bermin Söylemez, Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan ve Erdem Tepegöz de festivaldeki gösterimlerde seyirciyle buluşacak.”

Behiç Ak, festivale 18. afişini hazırladı

Gezici Festival'in afişini ilk yılından beri hazırlayan Behiç Ak, bu yıl da festivali yalnız bırakmadı.

Festival duyuruları, program, filmler ve etkinlikler hakkında “www.gezicifestival.org” internet sitesinden detaylı bilgi alınabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!