Gezi sanatçıları

Güncelleme Tarihi:

Gezi sanatçıları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 00:00

Önceki akşam yeniden şiddetlenen Gezi Parkı olaylarında ünlü isimler de ön plandaydı. Özgür Çevik biber gazı kapsülüyle yaralandı, Gürkan Uygun yaralıları taşıyan ambulanslara yardım etti, İlker Ayrık eylemcilere yol verilmesi için polisi ikna etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

POLİS önceki akşam Gezi Parkı’na girdi, ortalık karıştı. Polisin sert müdahalesiyle karşılaşan eylemciler arasında ünlü isimler de vardı. Oyuncu ve şarkıcı Özgür Çevik, Harbiye’de atılan biber gazı kapsülüyle bacağından yaralandı. Bacağına dört dikiş atılan Çevik, Twitter’dan attığı mesajla sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu: “An itibariyle, çarpan gaz kapsülü yüzünden bacağımda dört dikiş bulunmakta. Cihangir bitmiş durumda. Tüm ‘geçmiş olsun’lara teşekkür ederim. İyiyim, güvendeyim, güçlüyüm.” Daha önce Gezi Parkı’ndaki eylemcilere erzak taşırken görüntülenen “Kurtlar Vadisi” dizisinin Memati’si Gürkan Uygun, önceki akşam da Taksim’deydi. Polisin müdahalesi sırasında yaralananlara yardım eden Uygun, bir ambulansı iterken objektife yansıdı. “Ben Bilmem Eşim Bilir” yarışmasının sempatik sunucusu İlker Ayrık ise Avrupa yakasından Taksim Meydanı’na yürümek isteyen kalabalık arasındaydı. Ayrık, Boğaz Köprüsü’nün geçişe açılması için polisleri ikna etmeye çalıştı.

Sırtım ağrıyor
Oyuncu Ayçin İnci ise, Twitter’daki hesabında şöyle yazdı: “Nişanlımın kız kardeşi omzundan plastik mermiyle vuruldu, müdahale yaptırdık durumu iyi. Beni sırtımdan vurdular sırt çantam korudu, ağrıyor.”

Haberin Devamı

Şiddete son verin
Aralarında Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Rıza Kocaoğlu, Sermiyan Midyat, Barış Falay, Sarp Levendoğlu, Nail Kırmızıgül ve Sarp Apak’ın da bulunduğu çok sayıda oyuncu, polisin müdahalesinden önce Gezi Parkı merdivenlerinde bir basın açıklaması yaptı. Meltem Cumbul’un okuduğu açıklamada “Gezi Parkı için sokağa çıkan binlerce insana karşı uygulanan polis şiddeti sona erdirilmelidir” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!