Gezi Parkı'na şafak baskını

Güncelleme Tarihi:

Gezi Parkına şafak baskını
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 05:18

Taksim Gezi Parkı'nda iş makineleriyle yapılan çalışmalara karşı 3 gündür nöbet tutan gruba polis sabaha karşı müdahale etti. Çevik kuvvet ekipleri saat 05.00 sıralarında TOMA eşliğinde parka girdi. Slogan atan gruba polis gaz bombaları atarak müdahale etti. Yaşanan olayların ardından çadırlar yakıldı. Anadolu Ajansı çadırların göstericiler tarafından yakıldığını duyurdu. Göstericiler ise buna karşı çıkarak yüzleri maskeli kişilerin çadırlarını yaktıklarını açıkladı. Sabaha karşı yaşanan olayların görüntüleri ortaya çıktı. Peki kim bunlar?

Haberin Devamı

 

KİM BUNLAR! TAKSİM'DEKİ O OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

GAZ MASKELİ ADAMLAR ÇADIRLARI YAKTI

Taksim Gezi Parkı’nda nöbet tutan protestoculara polis bu kez şafak vaktinde müdahale etti. İş makinelerinin yıkımı sırasında polis engel olmak isteyen protestoculara biber gazı sıktı.

Öte yandan yüzlerinde gaz maskesi, ellerinde telsizler ile bellerinde mavi renkli yeleklerinin bulunduğu kimliği belirsiz kişiler çadırları ateşe verdi. Protestocular çadırları yakanların polisler olduğunu iddia ederken, üst düzey bir emniyet yetkilisi polisin çadır yakmadığını gruptan bazı kişilerin yaktıklarını söyledi. Anadolu Ajansı abonelerine geçtiği haberde çadırları yakanların göstericiler olduğunu yazdı.

Yaklaşık 30 çadırın kurulduğu ve iki yüzden fazla protestocunun Gezi Parkı’nda uyurken çevik kuvvet ekipleri saat 06.00 sıralarına operasyon düzenledi. Polis, protestoculara müdahale ettiği sırada iş makineleri önceki gün yarım kalan duvarı da yıktı. Polis engel olmak isteyenlere biber gazıyla müdahale etti.

YÜZLERİ GAZ MASKELİ

Haberin Devamı

Yıkıma karşı çıkmak isteyen kalabalık ile çevik kuvvet ekipleri arasında uzun süre çatışma yaşandı. Çatışmaların yaşandığı sırada yüzlerinde gaz maskesi ve ellerinde telsizler bulunan sivil giyinimli kişiler çadırları bir araya getirerek ateşe verdi. Göstericiler çadırları yakanların polis olduğunu iddia etti. Konuya ilgili üst düzey bir emniyet yetkilisi ise çadırları göstericilerin ateşe verdiğini söyledi.

SAAT 14:30

Çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace Gezi Parkı'nda yaşananlar hakkında yazılı bir açıklama yaptı:

İŞTE GREENPEACE'İN O AÇIKLAMASI

SAAT: 14:00

Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı başlayan protestolar bugün çığ gibi büyüdü. Öğlen saatlerinde Taksim'e destek için gelenler parkta adeta piknik havası yarattı.

SAAT 12:30

GAZETECİ VE SANATÇILAR DA GELDİ

Aralarında Can Ataklı, Ayşe Arman, Mustafa Alabora gibi isimler de yıkıma karşı bekleyenlere destek olmak için Gezi Parkı'na geldiler.

SAAT 11:00

"TRT VE ANADOLU AJANSI BURADA MI"

Gezi Parkına şafak baskını
CHP’liler destek için geldi
Ümit Oran, Gürsel Tekin ve Canan Kaptancıoğlu da sabah yıkıma karşı destek olmak için Gezi Parkı'na geldi.
Detayı için tıklayınız

Haberin Devamı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran, Taksim Gezi Parkı'nda bekleyişini sürdüren gruba destek ziyaretinde bulundular. Konuşmasının başında basın mensuplarına "TRT ve Anadolu Ajansı burada mı" diye sorarak başlayan Tekin, "Burada gaz yiyenlerin, bütün yurttaşların ödemiş olduğu elektrik parasıyla yayın yapan TRT niçin burada canlı yayın yapmaz. Anamuhalefet kamu görevi yapmıyor mu?" diye konuştu.

SAAT: 09:30

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder diğer vekillere de çağrıda bulundu ve ''Diğer vekil arkadaşlar da gelsin buraya. Buradan ayrılmaya korkuyorum'' dedi. Konuşmasının ardından çevikkuvvet ekipleri ve TOMA'lar da Gezi Parkı'nı terk etti. Eylemciler, polis tarafından dizilen bariyerleri sökerek, bekleyişlerine devam etti.

Haberin Devamı

SAAT 08:00

ÖNDER İKİNCİ KEZ DURDURDU

Saat 08:00 sıralarında Gezi Parkı'na gelen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yıkımın ilk günü yaptığı eylemi bugün de yaptı. İş makinesinin önüne geçen Önder hafriyat üzerinde oturarak yıkım çalışmasını engelledi. Polis müdürleri Önder'i ikna etmeye çalıştığı sırada, parkın gerisinde bekleyen eylemciler de Önder'in bulunduğu yerin karşısına gelerek destek verdi. Danışmanı polisler tarafından uzaklaştırılan Önder, koşarak gidip danışmanını polislerin elinden aldı ve yanında durmasını sağladı. Bu sırada kendisine destek olmak için gelen kitlenin caddede yolu kapatması ve inşaat sahasına tehlikeli bir şekilde yanaşması üzerine Önder, kitleye seslenerek polisin müdahale etmeyeceğini, tekrar parka dönmelerini istedi. İş makinelerinin de çekilmesinin ardından Önder grupla birlikte parka döndü

Haberin Devamı

GEZİ PARKINA POLİS MÜDAHALESİ / WEB TV

POLİS BÖYLE MÜDAHALE ETTİ / Foto Galeri

"SORUMLULUĞUMU YERİNE GETİRİYORUM

Burada bir basın açıklaması yapan Önder, "Burayı ihale etmemişler mi? Belediyenin kamyonu burada ne geziyor, niye hafriyat çekiyor? Zabıta araçları burada ne geziyor? İkincisi bu polis şirketin polisi mi? Çok basit bir şey soruyoruz biz. Burada her yaştan, her kesimden insan var. İl koruma kurulu tabiat varlıklarını koruma kararı istiyor. hani. Yok. Burada engellenmesi gereken nefes alma hakkımızı kullanan bizler değiliz. Burada engellenmesi gereken yasa dışı iş yapan bütün bu kepçeler, dozerlerdir. Duyan arkadaşlar geliyorlar. Onlar gelene .adar sakin, vakur, kararlı, inatçı bekliyoruz. Büyük olan sizlersiniz. Ben bu bölgenin vekiliyim. Hizmetkarıyım. Görevimi yapıyorum. Sorumluluğumu yerine getiriyorum" dedi. Önder, gruptakilere sağduyu çağrısında bulunarak, "Bu direnişi başka türlü provake etmek, itibarsızlaştırmak istiyorlar. Lütfen herkes sakin olsun. Bu çok önemli" dedi.

Haberin Devamı

Gezi Parkına şafak baskını

Gazeteci Koray Çalışkan'ın çektiği bir kare

 

Gezi Parkına şafak baskını

Bu kare Taksim'de dün çekildi. Dünkü bu sakin görüntüden 7-8 saat sonra polis şafakla birlikte biber gazıyla müdahale etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!