Gezi Parkı'na polis müdahalesi

Güncelleme Tarihi:

Gezi Parkına polis müdahalesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 06:46

Taksim'deki Gezi Parkı'nda ağaçların sökülüp araziye AVM yapılacak olmasını protesto eden grubun, polisin müdahalesi sonrası bekleyişi sürüyor. Dün akşam saatlerinde bekleyenlerin sayısının yaklaşık 20 bin kişiye ulaştığı tahmin ediliyor. Eylemin en küçük katılımcısı ise 42 günlük İsa bebek oldu.

Haberin Devamı

20 BİN KİŞİ TOPLANDI

Topçu Kışlası’nın yapılması planlanan Gezi Parkı’nın Asker Ocağı Caddesi tarafındaki yol genişletme çalışmaları nedeniyle ağaçların sökülmesini protesto eden ve sayıları 20 bini bulan grubun bekleyişi gece-gündüz devam ediyor. Dün sabah erken saatlerde yaşanan müdahalenin ardından özellikle sosyal medya üzerinden haber alarak Gezi Parkı’na gelen katılımcılar kendi aralarında çeşitli etkinlikler düzenledi.

GEZİ PARKI'NDA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR / FOTO GALERİ

Öğrenci Kollektifleri tarafından düzenlenen forumlara katılan eylemcilerden bazıları tulum eşliğinde horon tepti. Bazı katılımcılar yeniden kurdukları çadır kenarlarında kitap ve gazete okudu. Genç-yaşlı yüzlerce protestocu Gezi Parkı'nda beklemeye devam ederken, eyleme destek veren Kardeş Türküler, Hilmi Yarayıcı ve Ferhat Tunç kalabalığa mini bir konser verdi. Bazı vatandaşlar kucaklarına çocuklarını da alarak eyleme destek verirken, Gezi Parkı’nda bekleyenlerin sayısının yaklaşık 20 bin kişi olduğu tahmin ediliyor.

'SADECE GEZİ PARKI İÇİN DEĞİL'

Grup adına bir basın açıklaması yapan sanatçı Şebnem Sönmez, "Taksim Dayanışması ve İstanbullular olarak pazartesi gecesinden bu yana kalabalık kitleler halinde Taksim Gezi Parkı’ndayız. Buradayız. Meydanımız için, parkımız için, kıyılarımızı, ormanlarımızı, kamusal alanlarımızı elimizden alan tüm uygulamalara karşı durmak için tek yürek olarak buradayız. Sadece Taksim Meydanı ve Gezi Parkı için değil, Göztepe Parkı için, Kuşdili Çayırı, Haydarpaşa Garı, Çamlıca Tepesi, Atatürk Orman Çiftliği için buradayız" diye konuştu. Eyleme Beşiktaş Çarşı grubu da destek verdi.

42 GÜNLÜK BEBEK DE GEZİ PARKI'NDA

Haberin Devamı

42 günlük bebeği İsa Pekiner ile Gezi Parkı’na eyleme gelen Zeynep Pekiner, "Kapitalizm doğayı işgal ediyor. Şehir merkezinde tek tük ağaç kalmıştı.

/images/100/0x0/55ea1b9cf018fbb8f86bb63d
Biz beton binaların altında serinlemek istemiyoruz. Ağaçların gölgesinde serinlemek istiyoruz. Zaten tek tük ağaç kalmış. Onlar için mücadele ediyoruz. Onun için buradayız. Bebeğimin de ilk eylemi" diye konuştu.

Haberin Devamı


REDHACK GEZİ PARKI İÇİN HACKLEDİ

Öte yandan ağaç kesimi nedeniyle başlayan ve sert müdahalelerin yaşandığı Gezi Parkı'nda zabıtalarla birlikte gruplara müdahale eden Çevik Kuvvet polislerinin de aynı park içindeki polis noktasında dinlendikleri görüldü. Yaklaşık 100 yıllık ağaçların bulunduğu Gezi Parkı’nın Elmadağ tarafında eylemcilerin, Taksim Meydan tarafında ise polislerin sıcaktan korunmak için ağaç altları tercih ettikleri dikkat çekti.

GEZİ PARKINA POLİS MÜDAHALESİ / WEB TV

POLİS BÖYLE MÜDAHALE ETTİ / Foto Galeri

İŞTE GREENPEACE'İN O AÇIKLAMASI

BİNLERCE KİŞİ GEZİ PARKI'NDA / WEB TV

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!