Gezi Parkı doktorları yargılanıyor: Hepsi gönüllü gelmişti

Güncelleme Tarihi:

Gezi Parkı doktorları yargılanıyor: Hepsi gönüllü gelmişti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 22:27

Sağlık Bakanlığı’nın Gezi Parkı eylemlerinde yaralılara izinsiz müdahale edildiği gerekçesiyle İstanbul Tabip Odası yönetiminin düşürülmesi için açtığı davaya İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün devam edildi.

Haberin Devamı

Davada Kocaeli Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Ümit Dinçer, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, dönemin Diş Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Murat Ersoy, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve eski CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt tanık olarak ifade verdi.

Davayı izleyenler arasında CHP’li doktor milletvekili Ali Şeker de yer aldı. Taksim’de rastlantı olarak bulunduğunu söyleyen Ümit Dinçer, “Ambulansların gelmesinde sıkıntılar yaşanıyordu. İnsanlar hastaneye gittiklerinde haklarında işlem yapılacağı korkusuyla gidemiyorlardı. Arkadaşlarımızla konuşarak nerede sağlık yardımına ihtiyaç varsa oraya ulaşıp yaralılara yardımcı olmaya çalışıyorduk” dedi.

SAĞLIK ÇADIRI YOKTU

Ahmet Murat Ersoy ise “Belli bir yerde kurulmuş sağlık çadırı ve böyle bir birim yoktur. Apartman girişlerinde, yolda, kaldırımlarda, yaralıyı gördükleri yerde sağlık çalışanları yardım etmeye çalışıyordu” diye ifade verdi.

Haberin Devamı

O dönem CHP Milletvekili olan diş hekimi Kadir Gökmen Öğüt ise, “Anlık yaralanmalar oluyordu. Bu yaralılara çevredeki sağlık görevlileri yardım ediyordu. Sağlık çalışanları olay yerine gönüllü gelmişlerdi” dedi. Mahkeme önümüzdeki celse sözlü yargılamaya geçileceğini belirterek, tanık ifadelerinin ardından duruşmayı 11 Temmuz’a erteledi.

BAKMADAN GEÇME!