Gezi eylemlerinde ölen Cömert'in duruşması bugün

Güncelleme Tarihi:

Gezi eylemlerinde ölen Cömertin duruşması bugün
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 09:37

İstanbul'daki Gezi Parkı olaylarına destek için Hatay'da yapılan eylemde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in davasının görüldüğü Balıkesir Adliyesi'nin girişinde, ailesiyle polisler tartıştı. Ağabeyi, Türk bayrağını bir sivil polise göstererek, "Senin arkadaşın öldürdü." dedi. Bir süre devam eden tartışmadan sonra adliye binasına girildi.

Haberin Devamı

Cömert, 2 Haziran 2013'teki olaylarda, başına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Dava, güvenlik gerekçesiyle Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınmıştı. 2014 Kasım ayındaki ilk duruşmada da bugüne ertelenmişti. Saat 09.00'da başlayan davadan önce polis ekipleri, adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı gruplar eylem yaparken ailesi, adliyenin diğer kapısında girdi. Babası Edip, annesi Hatice, iki kardeşi ve yakınlarıyla birlikte aile adliye binasına girmek istedi.

Gezi eylemlerinde ölen Cömertin duruşması bugün

Gezi eylemlerinde ölen Cömertin duruşması bugün

Haberin Devamı

Polisler, aile fertlerinin yanında gelenleri içeriye almak istemedi. Bunun üzerine Cömert'in kardeşleriyle polis tartıştı. Ağabeyi, Türk bayrağını bir sivil polise göstererek, "Senin arkadaşın öldürdü." dedi. Annesi de olup bitenlere tepki gösterdi. Daha sonra baba Cömert, oğlunun fotoğrafını kucağına alarak adliye binasına girdi.

Özcan Yüksek karikatürist Cem Dinlenmiş'in karikatürünü paylaştı...

Gezi eylemlerinde ölen Cömertin duruşması bugün


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!