Gezi eylemcilerine 'Parti kurun' önerisi

Güncelleme Tarihi:

Gezi eylemcilerine Parti kurun önerisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 16:25

Avrupa Birligi Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış 10 gündür yaşanan Gezi Parkı protestolarıyla ilgili "Adam gibi bir muhalefet olsaydı gerginlikler bu noktaya ulaşmazdı. Vatandaşlarımız kendi muhalif duygularını, hislerini yahsıtacak siyasi partiyi göremediği için belki gerginlik bu noktaya geldi. Bu eylemci kardeşlerimizin de bir parti kurmalarının demokrasiyi yükselteceğine inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Avrupa Birligi Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile yaptığı görüşmenin öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Ortaköy'deki Avrupa Birliği Bakanlığı İstanbul Ofisi'nde düzenlenen görüşme öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Egemen Bağış, muhalefeti eleştirdi. Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olayların büyümesini iyi niyetli insanların kötü niyetli insanlar tarafından istismar edilmesi olarak nitelendiren Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de adam gibi muhalefet olmadığı ortaya çıkmıştır. Adam gibi bir muhalefet olsaydı gerginlikler bu noktaya ulaşmazdı. Vatandaşlarımız kendi muhalif duygularını, hislerini yahsıtacak siyasi partiyi göremediği için belki gerginlik bu noktaya geldi. Bu eylemci kardeşlerimizin de bir parti kurmalarının demokrasiyi yükselteceğine inanıyorum."

Haberin Devamı

Türkiye'nin demokrasi tarihinin en güçlü dönemini yaşarken, şeffaflık ilkesini her zamankinden daha fazla vatandaşla paylaşırken olayların patlak verdiğine değinen Bakan Egemen Bağış, yaratılmak istenen kaos ortamına yönelik adımların rahatlıkla gözlenebileceğini belirtti.

Türkiye'nin 40 yıllık terör sorununu çözmeye yaklaştığını, İMF'ye olan borcunu sıfırladığını, bir havalimanı ihalesine 30 milyar Avro verildiğini hatırlatan Bakan Egemen Bağış, "Faizler 4,7'ye, işsizlik oranları da Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki oranların yarısına düşmüşken olaylar başladı" diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi. EXPO 2020 adaylık süreci ile ilgili görüşmek için İzmir Valisi Mustafa Toprak ile biraraya geldiklerine vurguulayan Bakan Egemen Bağış, 12 Haziran'da Paris'te yapılacak sunuma katılacaklarını anlattı. İzmir'in adaylığını "ulusal mesele" olarak niteleyen Bakan Egemen Bağış, "AB süreci açısından da İzmir'in adaylığını çok önemli buluyoruz. EXPO'yu alırsak İstanbul'un olimpiyatları almasının önü açılacaktır" dedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak da Bakan Egemen Bağış'a adaylık sürecine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!