Gezi’de gözünü, Suruç’ta kalbini kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Gezi’de gözünü, Suruç’ta kalbini kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 10:30

IŞİD saldırılarının harabeye çevirdiği Kobani’ye yardım götürmek için gittikleri Suruç’ta hayatını kaybeden 32 gencin öyküleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Olayda yaralanan Çağdaş Küçükbattal, Gezi olaylarında gözünü kaybetmişti. Suruç’ta ise kız arkadaşını yitirdi.

Haberin Devamı

Taraf Gazetesi’nden Ayfer Çalıkıran’ın haberine göre harabeye dönen Kobani’ye yardım götürmek için Suruç’a gelen 32 gencin Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen intihar saldırısı sonucu ölümü, herkesin yüreğini acıyla doldurdu.

Hayatları canlı bombanın saldırısı neticesinde sona eren ve çoğu üniversite öğrencisi olan gençlerin öyküleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz fişeğinin yüzüne isabet etmesiyle sağ gözünü kaybeden 28 yaşındaki Çağdaş Küçükbattal, Suruç’taki korkunç saldırıda 23 yaşındaki kız arkadaşı Büşra Mete’yi kaybetti.

Saldırıda Çağdaş Küçükbattal da bacağından yaralandı. Küçükbattal, Gezi Parkı protestolarının başladığı 31 Mayıs 2013’te Tarlabaşı’nda gaz fişeğiyle vurularak yaralanmıştı. Küçükbattal, olayın ardından üç kez ameliyat geçirmesine rağmen sağ gözünü kaybetmişti. Küçükbattal ardından, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ve “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla yargılanan 34 kişi arasında yer almıştı. Küçükbattal, elektronik kelepçeyle 6 ay ev hapsi cezası almıştı.

SURUÇ’A BİRLİKTE GİTTİLER

Küçükbattal, 7 Haziran genel seçiminde HDP İstanbul 1. Bölge’den 15. Sıra milletvekili adayı da olmuştu. Çağdaş Küçükbattal’ın kız arkadaşı Büşra Mete ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi ve HDP Beşiktaş Gençlik örgütü üyesiydi. Büşra ve Çağdaş Küçükbattal, Suruç’a birlikte gittiler. Patlamanın olduğu basın açıklaması sırasında Çağdaş Küçükbattal, Büşra Mete ve arkadaşları Polen Ünlü yan yana duruyordu. Korkunç patlamada Büşra Mete ve Polen Ünlü hayatını kaybetti. Çağdaş Küçükbattal’ın ise bacağı kırıldı. Harran Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi süren Çağdaş Küçükbattal’a Büşra Mete’nin hayatını kaybettiği henüz söylenmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!