Geyikli'ye "Eyyvah Eyvah" dopingi

Güncelleme Tarihi:

Geyikliye Eyyvah Eyvah dopingi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 11:52

Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesi sakinlerinin yaşamı, 2009-2013 yıllarında seri halinde 3 kez çekilen "Eyyvah Eyvah" filmleriyle değişti.

Haberin Devamı

"Bu Fasulya 7,5 Lira", "Karaçalı", "Dol Karabakır" gibi türküleri yeniden meşhur eden filmler, beldenin tanıtımına da katkı sağladı. Beldede bir park ve bazı dükkanlara, film ile başrol oyuncularından Ata Demirer'in isimleri verildi.


Çanakkale'ye 72, Ezine'ye 10 kilometre uzaklığındaki Geyikli'de sosyal yaşam, Hakan Algül'ün yönettiği, başrollerini Ata Demirer, Demet Akbağ ve Özge Borak'ın paylaştığı Eyyvah Eyvah film serisiyle değişmeye başladı.


Filmler, 3 bin 200 nüfuslu beldenin tanıtımında da büyük etki oluşturdu. Belediye tarafından yaptırılan bir parkın adı, "Ata Demirer - Eyyvah Eyvah Parkı", bir berber dükkanının ismi ise "Eyyvah Eyvah Berberi" olarak değiştirildi.


Geyikli Belediye Başkanı Metin Salman, yaptığı açıklamada, beldenin "cennetten bir köşe" olduğunu ve bunun Geyikli'ye gelenler tarafından da algılanmaya başlandığını söyledi.

Haberin Devamı


Ziyaretçileri tarafından çok beğenilen beldenin tanıtımına en büyük katkının, son yıllarda çekilen Eyyvah Eyvah filmleriyle sağlandığını dile getiren Salman, şöyle devam etti:


"Bu filmle beldemizin tanıtımını çok daha fazla yapma fırsatı bulduk. Film ekibine çok büyük destekler de verdik. Geyikli zaten tanınıyordu ama bu filmlerle çok daha fazla tanıtımı sağlandı. Burası bir turizm cenneti. Geyikli, turizm geleceğine ışık tutuyor. Filmlerin burada çekilmesinden son derece mutlu olduk. Bu film sadece Geyikli'yi değil, yeşil alanını, doğasını, denizini, her şeyini tanıttı insanlara. Esnafımız bunu çok benimsedi. İşletmelerinin ismini değiştirenler oldu. Biz de belediye olarak merkezdeki parkımıza 'Ata Demirer - Eyyvah Eyvah Parkı' ismini verdik. Bu katkıdan çok memnunuz. Umarım filmlerin devamı gelir."


"Buraya Ata Demirer'in heykeli dikilmeli"


Bölgede emlak danışmanlığı yapan Erdal Vanlı, beldeye son dönemde aşırı bir ilgi olduğunu ve insanların tüm tatil zamanlarını Geyikli'de geçirmeye çalıştığını ifade etti.


Film ekibine minnettar olduklarını vurgulayan Vanlı, "Ata Demirer bu bölgeye çok büyük katkı sağladı. Bence buraya heykelinin dikilmesi lazım. Esnafımızın dükkanlarının isimlerini değiştirmesini çok sıcak buluyorum. Demek ki herkes bu işi benimsemiş. Ne mutlu bu çabayı gösterenlere, Geyikli'ye gelenlere" diye konuştu.

Haberin Devamı


Kahvaltı ve döner salonu sahibi esnaf İsmail Çavdaroğlu ise filmin beldeye büyük katkılar sağladığını, buna destek olabilmek için kendi adını taşıyan işletmesinin ismini değiştirdiğini bildirdi.


"Eyyvah Eyvah Berberi"nin sahibi Yılmaz Yiğit, filmlerle Geyikli'ye inanılmaz bir ilgi başladığını, 3'üncüsü vizyona giren filmin devamını beklediklerini belirtti.


Yiğit'in müşterilerinden Ersin Gürsoy da il dışına gittiklerinde herkesin bölgeyi merak edip kendilerine sorular sorduğunu ve bundan mutlu olduklarını anlattı.


Taksiciler Seyfi Bodur ve Yaşam Oktar, filmlerin işlerine olumlu yansıdığını ve devamını beklediklerini, lokanta işletmecisi Nurgül Akgün ise çok başarılı bir çalışmanın, Geyikli'nin sosyal yaşamına başarılı bir şekilde yansıdığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!