Germencik'te silahlı kavga: 2'si polis, 7 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Germencikte silahlı kavga: 2si polis, 7 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 13:22

AYDIN’ın Germencik İlçesi’nde 6 ay önce işlenen cinayet nedeniyle aralarında husumet olduğu belirtilen iki aile arasında silahlı kavga çıktı.

İki aile fertlerini ayırmaya çalışan 2 polis dövülerek, 3’ü kadın 5 kişi de vücutlarına isabet eden saçmalarla hafif yaralandı. Yaralıların tümü tedavilerinin ardından taburcu edilirken 5 kişi gözaltına alındı.

Olay, Germencik İlçesi Yeni Mahallesi Selimli Sokak Numara 14’te dün öğle saatlerinde meydana geldi. 6 ay önce Germencik’te motosikletiyle giden 36 yaşında Burhan Akçin, bir otomobilden tabancayla açılan ateşle öldü. Olayla ilgili 40 yaşındaki Hüseyin Ertaş ve 34 yaşındaki Süleyman Doğan gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen iki kişiden Hüseyin Ertaş tutuklandı, Süleyman Doğan, tutuksuz yargılanmak üzere serbset bırakıldı. Aynı mahallede oturan Burhan Akçin ile Hüseyin Ertaş’ın yakınları arasındaki husumet nedeniyle iki aile arasında silahlı kavga çıktı.

Cinayet şüphelisi olarak daha önce de gözaltına alınan ve serbest bırakılan Süleyman Doğan yanındaki bir grupla, öldürülen Burhan Akçin’in boşandığı eşi 35 yaşındaki Ayşe Endek ile yakınları 62 yaşındaki Haydar Endek, 31 yaşındaki Serkan Endek onun eşi 22 yaşındaki Ayşe Endek ve 28 yaşındaki Özlem Yumak’ın oturduğu eve gitti. Tartışmaya başlayan 2 grup arasında kavga çıktı. İddiaya göre Süleyman Doğan, yanındaki av tüfeğiyle ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla evdeki 3’ü kadın 5 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Bu sırada silahlı kavga ihbarı üzerine gelen 2 polis memuru da tarafları ayırmaya çalışırken saldırıya uğrayarak yaralandı. İki ailenin oturduğu sokağa sevk edilen çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı. Kavgada yaralanan 2’si polis toplam toplam 7 kişi ambulanslarla Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların tümü tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Soruşturma kapsamında, Süleyman Doğan’ın yanındaki Zait Doğan, İsmail Karaduman, Nihal Kıskaç ile hastaneden taburcu edilen Serkan Endek ve yakını 35 yaşındaki Ayşe Endek gözaltına alındı. Henüz yakalanamayan Süleyman Doğan’on arandığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!