Geri sayım başladı: 2020 yarıyıl tatil ne zaman? Sömestr tatili hangi tarihte?

Güncelleme Tarihi:

Geri sayım başladı: 2020 yarıyıl tatil ne zaman Sömestr tatili hangi tarihte
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2019 19:23

2019 2020 yılı eğitim öğretim dönemi ilk yarı dönemin tamamlanmasına haftalar kaldı. Milyonlarca öğrencinin karnelerini alacağı birinci dönemin bitmesine kısa süre kala, tatil hazırlıkları da başladı. Öğrenci ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre bu yıl yarıyıl tatilinin başlayacağı tarihi yoğunlukla araştırıyor. Peki, 2020 yarıyıl tatil ne zaman? Sömestr tatili hangi tarihte? İşte, merak edilen ayrıntılar...

Haberin Devamı

Kasım ara tatili sonrası öğrencilerin gözü sömestr tatilinin başlayacağı tarihe çevrildi. Karnelerini almak ve tatilde dinlenmek isteyen öğrencilerin yanısıra veliler de tatil planlarına yön vermek adına sömestr takvimini sorguluyor. Peki, sömestr tatili ne zaman başlıyor? İşte, MEB 2019 2020 yarıyıl tatili dönemi...

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sömestr tatili, 17 Ocak 2020 Cuma günü karnelerin alınmasıyla birlikte başlayacak. 17 Ocak-2 Şubat 2020'deki sömestr tatilinin ardından ikinci dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci ara tatil ise 6-10 Nisan 2020'de olacak, 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

MEB DESTEK EĞİTİM PROGRAMLARINI GÜNCELLEDİ

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozukluğu, öğrenme güçlüğü, görme ve işitme yetersizliği gibi 7 farklı engel grubunda sunulan destek eğitim programlarının içeriklerini güncelledi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamındaki güncelleme çalışmalarına, üniversitelerin özel eğitim, dil ve konuşma terapistliği, odyoloji, fizyoterapi ve ergoterapi bölümlerinden akademisyenler ile Bakanlığa bağlı resmi ve özel okul ile kurumlardan öğretmen ve uzmanlar katıldı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, eğitim programlarının sürekli güncellenmesinin eğitimin kalitesiyle doğrudan ilişkili olduğuna dikkati çekti.

Bu bağlamda özel eğitim müfredatına büyük önem verdiklerini vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti:

"Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 7 engel grubuna yönelik uygulanan özel eğitim programlarının güncellenmesine uzun zamandan beri ihtiyaç duyuluyordu. TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında yürütülen güncelleme çalışmalarında son aşamaya geldik.

Bakanlığımızdan, üniversitelerimizden ve diğer kurumlardan alan uzmanlarının ortaklaşa yürüttükleri eğitim programları güncelleme çalışmaları tamamlandı. Hazırlanan yeni programları paydaşlarımızın görüşlerine sunduk. Onlardan alacağımız geri beslemelerle son şeklini vereceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!