'Geri adım atmayacağız'

Güncelleme Tarihi:

Geri adım atmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 21:21

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Sokağa çıkamaz hale gelirsin” sözlerine CHP’den sert tepki geldi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bu, örtülü olarak sokaklara saldırı talimatıdır. Geri adım atmayacağız” dedi. CHP’lilerin tepkileri özetle şöyle:

Haberin Devamı

PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan: Bu sözler daha önce Erdoğan’ın söylediklerine yeni bir boyut kazandırıyor. Önce, ‘O savcılar seni de çağırır’ diyerek savcılara talimat vermişti. Şimdi de ‘sokaklara çıkamayacak hale gelirsin’ diyerek, ‘Adalet Yürüyüşü’nün ardından huzursuzluğunu ifade ediyor. Bu sözler telaşın ve korkunun ifadesi. Sorumlu bir tutum değil. Çünkü bu örtülü olarak sokaklara saldırı talimatıdır. Bu sözleri, ‘saldırın’ diye algılayacak insanlar çıkabilir. Cumhurbaşkanlığı makamında oturanların daha sorumlu bir dil kullanmaları gerek. Bizim sokaktan ne anladığımız, 25 günlük yürüyüş ve Maltepe buluşmasında ortaya çıkmıştır. Sokak mücadelemiz, şiddeti çağrıştıran bir şey değil. AK Parti Genel Başkanı’nı sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Ne söylerse söylesin, adalet ve demokrasi mücadelesinden geri adım atmayacağız. Tehditlere ve bu tür sözlere pabuç bırakacak kişiler değiliz. Demokrasi mücadelesine devam edeceğiz.

Haberin Devamı

SOKAK ANLAYIŞIMIZ NET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl: Bizim sokak anlayışımız çok net. Biz 93 yıllık bir siyasi partiyiz. Geçmişimizde asla şiddetle ilişkilendirilecek davranışımız olmamıştır. Bizim sokak anlayışımız geçmişte yaptıklarımızla ortadadır. Bunun en son örneği, 25 günlük ‘Adalet Yürüyüşü’dür. Bize yapılan saldırılara nasıl karşı koymuşuz ortada. Birçok provokatif davranış oldu, tepkimiz ortada. Biz şiddeti reddeden, barışçıl bir dil kullanan bir partiyiz. Bunu farklı bir şekilde anlam yükleyerek kullanmak çok yanlış. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir açıklama değil.

BU SÖYLEMLER DİKTA ÖZLEMİ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Cumhurbaşkanı’nın bu söylemleri bir dikta özlemidir. Ana muhalefet partisi liderini ve partisini tehdit etmek başka türlü izah edilemez. AK Parti Genel Başkanı ve iktidar çevreleri bilmelidir ki CHP bu tehditlere pabuç bırakmaz. CHP tehditle, baskıyla sindirilecek bir parti değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!