Gergin duruşma

Güncelleme Tarihi:

Gergin duruşma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde 19 Kasım günü meydana gelen, sol görüşlü iki öğrencinin ağır yaralandığı olayla ilgili 1'i tutuklu, 18 ülkücünün yargılanmasına başlandı. Adliyede gergin saatler yaşanmasına neden olan duruşmada tanık olarak dinlenen üniversiteli Emine Koç, tutuklu sanık Ömer Faruk Öz ile tutuksuz Vedat Odabaşı'nı teşhis ederek, ‘‘Bizi elinde balta, satır ve demir çubukla kovalayan grubun başında bu iki kişi vardı. Gruptan birisi ucu sivri ve keskin bir şeyi arkadaşımız Sarısözen'in kafasına atıp bayılttı. Bayılmasına rağmen onu dövdüler. Ömer Faruk daha önce de bir arkadaşımızı bıçaklamıştı’’ dedi. Şikayetçilerden Suphi Kemal Sarısözen'in kafasına balta darbesi aldığı öne sürülmüş, 45 günlük işgöremez raporu verilmişti.

İstanbul 3. Ağır Ceza'da görülen duruşma öncesinde polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Her iki gruptan 5'er kişilik izleyici topluluğu seçildi, değerleri adliye dışına çıkarıldı. Duruşmada, davanın tek tutuklu sanığı Ömer Faruk Öz ile diğer sanıklardan Şeref Sancaklı, Faik Gazioğlu, Serdal Temiztürk, Sevinç Kelekçi ve Fatih Atalay ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Şikayetçi Suphi Kemal Sarısözen ile 25 gün raporlu Cevahir Demiryakan da duruşmaya katıldı.

Öğrenim özgürlüğünü engelleme ve adam yaralama iddiasıyla 9-15 yıl arası hapis istemiyle yargılanan sanıkların tümü suçlamaları reddetti. Tanıklardan bir kısmı tutuklu sanık Öz'ün olay günü üniversitede değil, bir kafede olduğunu öne sürdüler. Mahkeme duruşmaya gelmeyen Abdullah Sezgin'in gıyabi tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Söylediğine inanıyor musun?

Baltalı saldırı davasının dünkü duruşmasında öğrenci olmayan tek sanık Şeref Sancaklı hakimin ‘Üniversitede ne işin vardı?’ sorusunu ‘‘Arkadaşımı görmeye gittim. Üniversiteye girişin yasak olduğunu bilmiyordum’’ diye yanıtlayınca, Başkan Şefik Mutlu ‘‘Hem öğrenci değilsin, hem de sınıfını bilmediğin bir arkadaşınla görüşmeye gittiğini söylüyorsun. Söylediklerine kendin inanıyor musun?’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!