Gerekirse yarışırız

Güncelleme Tarihi:

Gerekirse yarışırız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Menemen'de Atatürk Maskı açan CHP lideri Öymen, genel başkanlık için mücadelenin erken olduğunu, ancak yarış gerekiyorsa, yarışın da gereğini yapacaklarını söyledi. Yarışın partiye zarar vermemesi gerektiğini de belirten Öymen, ‘‘Farklı görüşler bir ırmak gibi aynı baraja akmalı’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Altan Öymen, partide farklı görüşlerin bir ırmak gibi aynı baraja akması gerektiğini söyledi. Genel başkanlık için erken mücadele vermeye gerek olmadığını belirten Öymen, ‘‘Ama illa da yarış gerekiyorsa, onun da gereğini yapmalıyız’’ dedi. Öymen, Menemen Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Maskı'nı açtı. Heykelıtraş Ekin Erman'a plaket veren Öymen ilçede tur attı. Menemen'in ünlü testisinin yapımını izleyen ve ustaları alkışlayan CHP Genel Başkanı, CHP ilçe örgütünün festival nedeniyle açtığı standda 5 milyon liraya iki patik ile CHP armalı kalem ve rozet satın aldı. Öymen büyük bir konvoyla karşılandığı İzmir'de gece partinin Karşıyaka ilçe yemeğine katıldı. TBMM'de olmadıkları için CHP'nin güç günler geçirdiğini ifade eden Öymen, şöyle dedi:

CHP'YE İHTİYAÇ VAR

‘‘CHP'yi ve Cumhuriyeti korumak zorundayız. Birlik içinde olmalıyız. Ayrı görüşte olsak bile aynı ırmaktan baraja dökülmeliyiz. Partide genel başkanlık için erken mücadeleye meydan vermenin alemi yok. Ama illa da mücadele deniliyorsa, onun da gereğini yapmalıyız. İlla eleştiri yapılıyorsa biz de söyleriz. Kurultaylar karar verir. Seçim yarışı da tamamlanınca birlikte yürünmelidir. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Ülkede yolsuzluklar, eğitim, sağlık gibi temel konularda büyük sıkıntılar var. Bütün bunları Meclis'te olan partiler düşünmüyor.’’

MHP'Yİ DE ELEŞTİRSİN

Başbakan Bülent Ecevit'in kısa bir süre önce HADEP ile CHP arasında bir diyalog geliştiğini ve ‘‘Bununla ilgili istihbari belgilerimiz var’’ dediğini de anımsatan Öymen, şöyle konuştu:

‘‘Bizi HADEP'le görüştüğümüz için eleştirdiler. Ama MHP Genel Başkanı gitti, HADEP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'nı alkışladı. Niye alkışladı HADEP'li Belediye Başkanı'nı. Bahçeli, 'Milli birliği savunduğu için' alkışladığını söyledi. Ama bunu oradaki vatandaşların büyük bölümü hep söylüyor. Bunu yeni keşfediyorlar. Bu Amerika'nın yeniden keşfi gibi birşey. Bizce de isabetli. Bakalım şimdi Başbakan, bize yönelttiği eleştiri gibi MHP'yi kınayacak mı? 'İstihbari bilgi aldım' diye şaibeli bir hale getirecek mi ? Ancak, şu kesinleşti. Biz doğruyu söylüyoruz onlar da bizi izliyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!