Gereği yapılır

Güncelleme Tarihi:

Gereği yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, PKK’lılarla kucaklaşan BDP’li vekillerin dokunulmazlığıyla ilgili, “Kendilerine çok daha rahat yer arıyorlarsa Kandil’e gitsinler; ama parlamentoda mücadele edeceklerse Anayasa, hukuk neyi emrediyorsa o çerçevede hareket etmeye mecburdurlar. Yargıya zaten gerekenleri söyledik, yargı da gereğini yapıyor, biz de parlamentoda gereği neyse onu yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin dünkü genişletilmiş grup toplantısında şu mesajları verdi:

Rezilce yaşayacaklar

- Bunların ipini terör örgütü elinde tutuyor. İnanın kameralar orada olmasaydı bunlar o terörist efendilerinin ellerini öper, terörist efendilerinden üç kuruş da harçlık alırlardı. Neyse ki orada efendileri bunlara acıdılar da kameraların önünde bunları daha fazla rezil etmediler. Gaziantep’te bir bayram günü alçakça katledilen bir yaşındaki Almira’nın o masum, o temiz kanı işte o BDP’lilerin sırtına sıçramıştır. Onun o temiz kanı, namus, şeref, onur lekesi gibidir, yıkamakla çıkmaz. Bunlar işte o lekeyle adeta rezil, alçak bir biçimde yaşayacaklardır.

Oksijen sağlayan medya

/images/100/0x0/55ea96ecf018fbb8f889dc8b

Haberin Devamı

- Terör örgütü de, terör örgütünün değirmenine su taşıyan siyasi partilerle, terör örgütüne oksijen sağlayan medya da hiçbir saldırı, hiçbir tehdit, hiçbir provokasyon karşısında asla oyuna gelmeyeceğimizi kesin bir şekilde anlasın. Terör örgütü nasıl ki birilerine taşeronluk yapıyorsa, medya içerisinde de bazı kalemler, hiç çekinmeden, hiç utanmadan birilerine taşeronluk yapıyor. Yazılı ve görsel medyanın patronlarına, yazarlarına ve çizerlerine sesleniyorum. Kusura bakmayın, CHP’nin milletvekili siyasetçi de benim il başkanım, il başkan yardımcılarım, ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım siyasetçi değil mi? Onları niye gündemde tutmuyorsunuz, onları neden yazmıyorsunuz? AK Partili oldukları için mi?

Şam’da kucaklaşacağız

- CHP yarın Şam’a gidecek yüz bulamayacak göreceksiniz ama inşallah biz en kısa zamanda Şam’a gidecek, oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız. O gün de yakın. İnşallah Selahaddin Eyyubi’nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camisi’nde namazımızı da kılacağız. Bilali Habeşi’nin, İbn-i Arabi’nin türbesinde, Süleymaniye Külliyesi’nde, Hicaz Demiryolu İstasyonu’nda kardeşliğimiz için özgürce dua edeceğiz.

Sen kimin torunusun

Haberin Devamı

- (Kılıçdaroğlu’na) Bu ülke 15’inci yüzyılda Endülüs’ten kovulan Musevilere kucak açtı. 1849’da sığınan bin kadar mülteci geri istendiğinde, Osmanlı elçisi Rus çarına,  ‘Bize sığınan mültecileri iade etmemiz doğu kültürüne göre mümkün değildir aynı zamanda sultanımızın şerefi söz konusudur. Size mültecileri iade

/images/100/0x0/55ea96ecf018fbb8f889dc8d
etmeyeceğiz’ dedi. İşte biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Sayın Kılıçdaroğlu sen kimin torunusun bilemem.”               

AK Parti’de

DEMOKRAT Parti’nin eski genel başkanlarından Süleyman Soylu, bazı arkadaşlarıyla dün AK Parti’ye geçti. Soylu’nun rozetini takan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Siyasetin sadece muhalefet etmek için, sadece şu veya bu partiye karşı olmak için değil, ülkenin, milletimizin çıkarları için yapılması gerektiğini en güzel örnekleriyle ortaya koyan Sayın Soylu’ya partimize hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!