Gerçekçi değil tartışması

Güncelleme Tarihi:

Gerçekçi değil tartışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 16:07

İngiliz oyuncu kadrosuyla birçok sinema ödülüne aday olan "King's Speech" filminin, tarihi gerçekleri doğru yansıtmadığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Gerçekçi değil tartışması

Oscar, BAFTA gibi birçok önemli sinema ödülüne aday olan "King's Speech", İngiltere Kralı 6. George'un kekemeliğini konuşma terapistiyle yenmesini ve tahta çıkışını konu alıyor.

Filmde İngiltere'nin eski Başbakanı Winston Churchill'in, 6. George'a daha yakınmış gibi gösterildiği ancak gerçekte Churchill'in, yaptığı evlilik sonucu tahttan feragat eden ağabeyi İngiltere Kralı 8. Edward'a daha yakın olduğu belirtiliyor.

Churchill'in, 8. Edward'ın uzun süre yakın arkadaşı olduğuna dikkati çeken İngiliz basını, eski Başbakanın Edward'ın tahttan feragat etmemesi için ikna etmeye çalıştığını aktarıyor.

Haberin Devamı

Filmde ayrıca 6. George'un tahta çıkmasıyla, yaptığı konuşma arasında gerçekleşen önemli bir olaya yer verilmediği kaydediliyor. Kraliyetin siyasete karıştığı eleştirilerine neden olan, dönemin İngiltere Başbakanı Neville Chamberlain'in Buckingham Sarayından 6. George ve eşi ile halkı selamlamasına filmde yer verilmediğine işaret ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!