Georgia Eyalet Üniversitesi'nde Türkçe kurs

Güncelleme Tarihi:

Georgia Eyalet Üniversitesinde Türkçe kurs
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 12:39

Haberin Devamı

Amerikan Georgia Eyalet Üniversitesi, öğrencilerine Türkçe öğretme kararı aldı.
Georgia Eyalet Üniverstesi, öğrencilerinin Türkçe öğrenebilmeleri için bir kurs açma kararı aldı. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, hem güz hem de bahar döneminde açılacak olan Türkçe kurslarına bütün öğrencilerin katılabileceği belirtildi.


Türkçe böylece, Georgia Eyalet Üniversitesi’nde öğretilen 11’inci dil olacak. Üniversite halen öğrencilerine Arapça, Çince, Fransızca, Almanca, Antik Yunanca, İtalyanca, Japonca, Latince, Portekizce ve İspanyolca eğitimi veriyor.
Geçtiğimiz yıl 3 bin 700 öğrencinin dil kurslarına katıldığını açıklayan üniversite yönetimi bu yıl da yaklaşık bu kadar öğrencinin dil kurslarına katılmasının beklendiğini kaydetti.

Kursu verecek olan Yeşim Özbarlas, Amerikalı öğrenciler için Türkçe öğrenmenin ilk etapta çılgın bir fikir gibi geldiğini ancak Türkiye’deki kariyer fırsatlarını ve Türkiye macerasını keşfettiklerinde bu düşüncenin yerini heyecana bıraktığını söyledi.

Türkiye’nin konumuna dikkat çeken Özbarlas, Türkiye’nin Doğu Avrupa, Orta Asya ev Orta Doğu’ya yakınlığını vurgulayarak bu bölgelerde iş yapmak istyenler için de Türkiye’nin büyük fırsatlar sunduğunu belirtti.
Özbarlas ayrıca Türkiye’nin AB ile müzakerelere başlaması ile ilgili kararın alandığını da hatırlattı.
Türkçe’nin 5 bin 500 ila 8 bin 500 yıllık bir tarihi olduğunu belirten Yeşim Özbarlas, Türkçe’nin oldukça zengin bir dil olduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!