Genetiği değiştirilmiş gıda protestosu

Güncelleme Tarihi:

Genetiği değiştirilmiş gıda protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 16:30

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi Limanı'na yurt dışından gelen Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) tarım ürünlerinin ithalatı, ‘GDO'ya hayır Platformu Yerel Bileşenleri' ve bir grup tarafından protesto edildi.

Bandırma Liman İşletme Müdürlüğü kapısı önünde ‘Gen kaynaklarımız bize aittir satılamaz', ‘Genetiği değiştirilmiş ürünleri tüketmek istemiyoruz', ‘Tarlaya ektim soğan yemesin Unakıtan', ‘Gıda tohum haktır' pankartları açan platform üyeleri, kapı önünde sembolik olarak dürbünlerle gözlem yaparak GDO'lu ürünlerin limana gelişlerine mizansen yaparak dikkat çekti.

Daha sonra bir üye elindeki kırmızı kese içinde bulunan sembolik doğal tarım ürünlerinden ayçiçeği, mısır, buğday, kabak, yonca, fasulye, biber ve kavun tohumlarını dağıttı. Cumhuriyet Meydanı'nda üzerinde ‘Gıda Tohum Haktır' ve ‘GDO’ya hayır' yazısı bulunan dev mısır koçanı konularak Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan halkın dikkati çekildi. ‘GDO'ya Hayır Platformu' Yönetim Kurulu üyesi Kadir Dadan, Bakanlar Kurulu gündemine gelen biogüvenlik yasa tasarısının tohum tekelini eline almak isteyen ve bu amaçla bitki ve hayvan genlerini bir araya getirerek ‘Frankeştayn tohumlar' ortaya çıkaran çok uluslu şirketlerin ve onların Türkiye’deki taşeronlarının çıkarları gözetilerek çıkarıldığını öne sürdü.

GDO'lu tarım ürünlerinin ithal ve ihracını yapan şirketleri uyaran Platform yönetim kurulu üyesi Dadan, “Bandırma ve çevresinde yaşayan insanlar olarak Unakıtan ailesini de uyarıyoruz. Bölgeyi, sağlık, huzur ve mutlulukla yaşanabilir olmaktan çıkaracak tüm girişimlerin arkasında ailenizi görmekten, bıktık. Bandırma’nın doğasını ve yaşamını yıkıma uğratacak bu girişimlerden bir an önce vazgeçin! Yoksa kıyamete kadar hakkımız üzerinizdedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!