Genelkurmay'dan Ilıcak'a sert yanıt

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan Ilıcaka sert yanıt
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, FP milletvekili Nazlı Ilıcak'ın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde çeşitli gruplaşmalar olduğu ve askerin bölücübaşı Abdullah Öcalan ile bağlantı kurduğu yönündeki iddialarını çok sert bir dille yanıtladı.

Ilıcak'ın Yeni Şafak Gazetesi'nde 9 Haziran yayınlanan yazısının ardından, dün Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ilıcak için ‘‘FP milletvekili’’ ünvanının kullanılmaması, onun yerine ‘‘yazar’’ olarak tanımlanması dikkat çekti. Açıklamada, TSK'da emeklilik uygulamasının ‘‘ne bir tasfiye, ne bir gruplaşma, ne de kişilerin keyfine kalmış bir tasarruf’’ olarak nitelendirilemeyeceği bildirildi. Genelkurmay açıklamasında, şöyle denildi: ‘‘Konu ile ilgili bazı mihrakların da desteğiyle komplo teorileri üreterek, kasıtlı ve gerçek dışı yorumlar yapan kişi ve kurumların neye hizmet ettikleri, neyi amaçladıkları, kimler tarafından yönlendirildiklerini yüce Türk milleti çok iyi bilinmektedir.’’

Yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında, askerlerin PKK terör örgütü ile temasta bulunduğuna dair haberler çıkması üzerine, böyle bir temasın olmadığı ve olamayacağının 18 Mart ve 7 Haziran 1999 tarihlerindeki iki açıklamayla kamuoyuna duyurulduğu da hatırlatıldı.

Açıklamada, TSK'nın, ‘‘tek yumruk halinde irtica tehdidi ile karşı karşıya bulunan laik cumhuriyetin ve ülke bütünlüğünün teminatı olmaya devam edeceği’’ belirtildi.

ILICAK: SAYGIM VAR

FP İstanbul Milletvekili Nazlı Ilıcak, Genelkurmay'ın dünkü açıklaması üzerine yaptığı açıklamada, ‘‘Benim şahsen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve onun temsilcilerine büyük saygım ve sevgim var. Milletin bir temsilcisi olarak aynı saygıyı kendilerinden görmeyi umut ediyorum’’ dedi. Ordunun birlik ve beraberlik içinde ve yumruk gibi olduğunun herkesin malumu olduğunu belirten Ilıcak, ‘‘Ama zaman zaman bu kutsal müessesenin içinde bazı fesat yuvaları kök salabiliyor’’ diyerek, 27 Mayıs, 12 Mart örneklerini gösterdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!