Genelkurmay'dan 'değişiklik' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan değişiklik açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2014 12:48

Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığında yapılan teşkilat değişikliğinin "Çözüm Süreci" ve "Bayrak indirme" olayı ile hiçbir ilgisinin olmayıp uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda teşkilat değişikliği düzenlendiği bildirildi. Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ana muharip unsurlarını tek bir komutanlık çatısı altında toplayan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nın 5 Ağustos'ta Eskişehir'de teşkil edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu komutanlığın ana bağlıları olarak, hava harekatını tek bir merkezden yönetmek üzere "Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri Komutanlığı" Diyarbakır'da, bünyesindeki kara ve deniz koordinasyon üniteleri ile hava ve füze savunmasını bir merkezden yönetecek ve angajman yetkisini kullanacak olan "Hava Savunma Komutanlığı" ise Eskişehir'de oluşturulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Yeni yapılandırmayla Hava Kuvvetleri bünyesinde müşterek, tam bütünleşmiş ve birlikte çalışabilir bir yapının hayata geçirilmesinin sağlandığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzayı da kapsayacak şekilde bütün hava ve füze savunma unsurlarını tek merkezden sevk ve idare edilebilir hale getirildiği bildirildi.

Hava Kuvvetlerinin yeni komuta yapısı sayesinde teknolojinin sağladığı imkanlar ile daha etkin komuta ve kontrolün gerçekleştirileceği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekat etkinliği ve caydırıcılığının artırılacağı kaydedildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bu teşkilatlanma, ülkemizin bulunduğu coğrafyanın jeopolitik şartlarına en uygun ve güçlü özelliklerimizi ön plana çıkaracak özgün bir yapılanmadır. Ayrıca söz konusu dönüşüm, Türk Silahlı Kuvvetlerini, güncellenen NATO Kuvvet Yapısı ile daha uyumlu bir yapıya sahip kılacaktır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığında yapılan teşkilat değişikliğinin "Çözüm Süreci" ve "Bayrak indirme" olayı ile hiçbir ilgisi olmayıp uzun ve titiz bir çalışmanın ürünüdür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!