Genelkurmay'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 10:35

Genelkurmay Başkanlığı dün gece 1 askerin şehit olduğu Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Bağdere Jandarma Karakolu’na yapılan terör saldırısı ve Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde teröristlerle girilen çatışma ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yapılan açıklama şöyle:

Haberin Devamı

“Diyarbakır/Silvan'da Bağdere Jandarma Karakoluna, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, 21 Haziran 2010 günü saat 20:00'de, el bombası ve hafif silahlarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Ateşe derhal karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada; 1 Er şehit olmuş, 1 Astsubay, 1 Er ve 3 vatandaşımız yaralanmıştır. Olayda 5 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Yaralı personel tedavi altına alınmıştır.

Gümüşhane/Kelkit kırsalında icra edilen faaliyet esnasında, 22 Haziran 2010 günü saat 00:20'de, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sağlanan temas neticesinde, 1'i sağ olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerle beraber; 2 adet M-16 piyade tüfeği ve 1 adet tabanca ele geçirilmiştir. Bölgede çatışma devam etmektedir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!