Genelkurmay'da mobbing isyanı

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmayda mobbing isyanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 12:29

TBMM önünde toplanan astsubaylar Genelkurmay Başkanlığı'na TSK'da yaşanan mobbing konusunda isyan etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 bin kişilik grup TBMM Dikmen kapısı önünde, ellerinde pankartlarla sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ahmet Keser, son dönemde yaşanan astsubay intiharlarına ve mobbinge dikkat çekerek şunları söyledi:


DAYAKTAN SONRA ÇİKOLATA


"Son olarak Kıbrıs'ta bir alay komutanı, astsubayımıza fiziki şiddet uyguladı. Meslektaşımız bu durum sonrası bu halini sağlık raporuyla belgeledi. Albayı şikayet amacıyla gittiği tümen komutanından nasihat ve tehdit aldı. Görüşme sonrası alay eder gibi 'eşinizle yeyin' denilerek bir kutu çikolata verildi. Bu durum karşısında ağır bunalım ve psikolojik travma yaşayan astsubaylarımıza hastane hekiminin verdiği rapor tanısı ise 'bulunduğu durumu kabullenememe' gibi bir şey... 'Köleliği kabullenememe' tanısını çağrıştıran bu durum TSK'da içler acısı bir hukuk skandalıdır. Tersine bir durum yaşansaydı astsubay albayı dövseydi tümen komutanı acaba nasıl yaklaşacaktı?"

Haberin Devamı

ESAS DURUŞTA DAYAK


Astsubayın babası Zeynel Abidin Demirel de oğlunun ağır psikolojik bozukluk yaşadığını belirterek şöyle devam etti:
"Oğlum Şemdinli dağlarında terörist kovalarken biz rahat bir gece uyuyamadık. Oğlumu esas duruşta dakikalarca dövüyor. Bir de kalkıp savcılıkta inkar ediyor. Bu mu dürüstlük. Olayın tam tersi olsaydı acaba tümen komutanı, albaya çikolata verip göndedir miydi? Şimdi soruyorum Genelkurmay Başkanı'na esas duruşta astını dövmek işkence değil mi? Oğlumu mağdur eden bu kişinin hala görevde olması, teröriste bile yapılmayan bu muamelenin astsubaya yapılması içinize siniyor mu?" Astsubaylar daha sonra Genelkurmay'ın önünden geçerek Kızılay'da olaysız dağıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!