Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri'nin yerine atanan generale FETÖ gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirinin yerine atanan generale FETÖ gözaltısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 08:48

15 TEMMUZ darbe girişimi sonrası tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse'nin yerine atanan Tuğgeneral Dinçer Ural, FETÖ örgütü üyesi olduğu gerekçesi ile dün Ankara'da gözaltına alındı. Tuğgeneral Ural'ın Genelkurmay Karargahı'ndaki odasından alındığı öğrenildi. Ural sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

1.Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı Dinçer Ural, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'ne atanmıştı. 15 Temmuz darbesi girişi sonrası son YAŞ kararları ile

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirinin yerine atanan generale FETÖ gözaltısı

Tuğgeneral rütbesine terfi eden Dinçer Ural 28 Temmuz'da görevine başladı. 

Son yıllarda çok tartışılan Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'nin başında daha önce yer alan isim ise Albay Muharrem Köse'ydi.

KOZMİK ODA SIRLARINI VEREN ADLİ MÜŞAVİR

Muharrem Köse'nin, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol oynadığı belirlenmiş tutuklanmıştı. Muharrem Köse, 2012'de Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun 'Andıç kumpası' ile tutuklanmasının ardından, Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne atanmıştı.

Haberin Devamı

Muharrem Köse, Balyoz vb davalarda yargılanan sanıklar tarafından sıkça eleştirilmişti. Davalara sanıkların istediği belgeleri göndermeyen Muharrem Köse, kozmik oda araması sırasında devletin en gizli bilgilerinin kaydedildiği har diski mahkeme kararına rağmen FETÖ üyesi savcıya teslim etmişti. Muharrem Köse'nin halen hakkında FETÖ üyesi olmaktan yakalama kararı olan avukat Sönmez Ahi'nin Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi avukatı olmasında da etkin rol oynadığı iddia edillmişti.

YENİ ADLİ MÜŞAVİR GÖZALTINDA

Muharrem Köse'nin görevinden alınmasından sonra ise Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'ne atanan Tuğgeneral Dinçer Ural dün Ankara'da gözaltına alındı. Ural'ın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda gözaltında olduğu belirtildi.

AA'nın haberine göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekipleri Ural'ı Genelkurmay Başkanlığı'ndaki odasında gözaltına aldı. 

SERBEST BIRAKILDI

Dinçer Ural gözaltına alınmasının ertesi gününde serbest bırakıldı

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirinin yerine atanan generale FETÖ gözaltısı

 

BAKMADAN GEÇME!