Genelkurmay, 20 kişilik ekiple kayıp şehidin cenazesini arıyor

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay, 20 kişilik ekiple kayıp şehidin cenazesini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 12:41

Hakkari’nin Çukurca Karayolu Oğul Köyü yakınlarında geçen cumartesi günü askeri konvoyun geçişi sırasında, önceden yola yerleştirilen patlayıcının uzaktan kumandayl patlatılması sonucu şehit olduğu belirtilen Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi arama çalışmaları sürüyor. Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, aramalara Genelkurmay Başkanlığı’dan gelen 20 kişilik özel bir ekibinin de katılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Çukurca’ya bağlı Oğul Köyü yakınlarında geçen 15 Eylül cumartesi günü saat 14.00’de askeri konvoyun geçişi sırasında meydana gelen patlamada 4 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Şehit askerden 3’ünün cenazesine ulaşılırken, İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin cenazesine ise halen bulunamadı.

Oğul Köyü yakınında ve Zap Deresi’nde günlerdir çok sayıda asker, korucu, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve köylülerin katılımıyla yapılan aramalara bugün Genelkurmay Başkanlığı’ndan gönderilen 20 kişilik özel bir ekibin de katılacağı açıklandı.

Şehit uzman çavuşun bulunması için herkesin Hakkari’de seferber olduğunu belirten Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu konuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Hakkari Valiliğinde düzenlenen toplantıya Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abubekir Ceylan ve Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüler katıldı.

Haberin Devamı

Zap Deresinde günlerdir aralıksız arama tarama çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, "Bilindiği gibi çok üzücü bir olay yaşadık. Şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin Zap deresinde kayıp olduğu kanaatindeyim. Kamuoyu görüyor ki Hakkari tüm çabalarıyla tüm seferberliğiyle Hakkari Van arama kurtarma ekipleri ve tüm askerlerimiz, korucularımızla şehidimizi arıyoruz. Aramalarımızda devam edecektir" dedi

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin bulunması için bölgeye özel bir ekibin geleceğini de anlatan Vali Alimoğlu "Genelkurmay Başkanlığı tarafından da bir açıklama yapıldı. Bölgeye Şehit Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin bulunması için 20 kişilik özel bir arama kurtarma ekibi görevlendirdi. Ekip bugün buraya ulaşacak. Ve aramalarımız şehidimizi bulana kadar devam edecek. Şehidimizi bulmak hepimizin görevi. Bunun için uğraşıyoruz. Sizden basın mensuplarından da bir ricam olacak. Bu haberleri yaparken çok dikkatli olun. Bu üzücü bir haber. Hepimiz duyarlı davranmalıyız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!