Genel başkanlık süresi kısalsın

Güncelleme Tarihi:

Genel başkanlık süresi kısalsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2001 01:52

Siyasi Partiler Yasası'nda değişiklik yapılmasını isteyen DYP Lideri Çiller, ‘‘Genel Başkanlığın süresi 4-5 dönemle sınırlandırılsın’’ dedi. Çiller, en kısa sürede seçime gidilmesini de istedi.

DYP Lideri Tansu Çiller, Seçim ve Siyasi Partiler yasalarında değişiklik yapılıp en kısa sürede seçime gidilmesini isterken, ‘‘Genel başkanlığın süresi de 4-5 dönemle sınırlandırılsın’’ dedi.

Çiller İzmir'de önce yerel 'Kanal 1' televizyonunu ziyaret ederek, Genel Müdür Mehmet Erdül'ün canlı yayın konuğu oldu. DYP Lideri burada özellikle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından el konulan İzmir merkezli Tarişbank ve EGS Bank'a değindi. Çiller, ‘‘Bu tam bir faciadır. EGS Bank yüzde 88'i halka açık gerisi de KOBİ'lere ait bankadır. Tarişbank ise üreticilerin bankasıdır. Bu bankalara el koyan bu iktidar üretici ve KOBİ'leri düşünmediğini bir kez daha göstermiştir’’ dedi.

Daha sonra İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları'nı ziyaret eden Çiller, esnafa en büyük desteği bugüne kadar kendilerinin verdiğini öne sürerken, iktidara geldiklerinde zarar eden KİT'leri ve fondaki bankaları tasfiye edip, bunlara giden 20 milyar doları KOBİ'lere ve esnafa aktaracaklarını söyledi. Gazetecilerin, Fazilet Partisi'nin kapatılmasından sonra kurulan ve kurulma aşamasında olan iki yeni partiyle ilgili soruları yanıtlayan Çiller, şunları söyledi:

‘‘Biz laikliğe karşı olmadıkça; özgür siyasi yapılanma istiyoruz. Rakiplerimiz sandıktan çıkmalıdır. Şu anda FP'nin bölünmesinden o pastanın nasıl paylaşılacağı mücadelesi veriliyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!