Genel başkan adayı Uzun kürsüde fenalaştı

Güncelleme Tarihi:

Genel başkan adayı Uzun kürsüde fenalaştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 15:44

DP genel başkan adaylarından Salih Uzun, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı ve kürsüde fenalaştı. Kürsüde konuşmasına birkaç kez ara vermek zorunda kalan Salih Uzun, sağlık sebepleri nedeniyle konuşmasını yarım bırakmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan DP 10. Olağan Büyük Kongresi’nde, genel başkan adaylarından beşinci olarak kürsüye Salih Uzun geldi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kürsüde zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Salih Uzun, konuşmasına bir süre ara vermek zorunda kaldı. Kısa süreli bir duraklamanın ardından Salih Uzun, “Değerli arkadaşlarım tutuldum. Nasıl oldu bilmiyorum. Boş verelim, şu kağıtları da, yürekten konuşayım” dedi.

Hüsamettin Cindoruk ile birlikte çalıştıklarına dikkat çeken Uzun, Cindoruk ile zaman zaman fikir ayrılığına düştüğünü söyledi. Cindoruk’un, ittifak seçeneği üzerinde durduğuna dikkat çeken Uzun, “İttifaklara karşı değilim ama prensipte kiminle yapacağınız önemli. Hepsi birbirinden güçsüz, hepsi birbirinden zayıf birçok partinin bir araya gelmesi ile Türkiye’yi bu iktidardan kurtaracak değiliz” dedi.

İKİNCİ KEZ FENALAŞTI

Haberin Devamı

Bir süre konuştuktan sonra ikinci kez kürsüde fenalaşan Uzun, konuşmasına tekrar ara vermek zorunda kaldı. Bunun üzerine bir partili Uzun’un yüzüne su dökerek serinletmeye çalıştı. Uzun’un kürsüde fenalaşması üzerine Divan Başkanı, “Azıcık dinlenin. Siz konuşmasanız da gözyaşlarınız ifadesi yeter. Geçmiş olsun” dedi.

DERİN BİR NEFES ÇEKTİ AMA KONUŞAMADI

Konuşmak istediğini ifade eden Salih Uzun, önce derin bir nefes çekti, ancak konuşamadı. Kendisini iyi hissetmeyen Uzun, “Huzurlarınızdan ayrılıyorum” diyerek ellerini kaldırarak iki yana açtı. “Ben buraya sizin karşınıza bir emek vererek gelmiştim. O emeğime sahip çıkmak için karşınıza gelmiştim. Ben kendimi size emanet ediyorum. Sizi de Allah’a emanet ediyorum” diyerek kürsüden ayrıldı.

AMBULANSA BİNDİRİLDİ

Fenalaşması üzerine konuşmasını erken bitiren Uzun, kürsüden indikten sonra kollarına giren iki kişinin yardımıyla ambulansa bindirildi. Tansiyon ve sorunu yaşan Salih Uzun’un tedavisi ambulansta yapıldı. Daha sonra Divan Başkanı, Salih Uzun’un ambulansa bindirildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN KÜRSÜYE GELDİ

Ambulansta tedavisi yapılan Uzun, bir süre sonra kürsüye geldi ve şöyle dedi:

"Çok teşekkür ediyorum, olmadı, tutuldum. Ben kendimi anlatamadım. Şimdi karar vereceksiniz. Karar verirken sadece ve sadece kendi vicdanınza danışın. Siyasi hayatım da düstur edindiğim bir ilahi emir var. Size onu da hatırlatıyorum. Allah'ı kendinize vekil yapın ve ondan başkasına bağlanmayın. Allah'e emanet olun."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!