Gençlik Meclisi’nde türban gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Gençlik Meclisi’nde türban gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2005 01:54

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi’nin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, İBB Meclis Salonu’nda yaptığı ilk toplantıda türban gerginliği yaşandı.

Yeni belediye yasasına dayanılarak oluşturulan Gençlik Meclisi Başkanı seçilen AKP’li Mustafa Yağcı’nın, gruplar adına söz vermesi üzerine kürsüye çıkan CHP’li Görkem Gökçe, ‘Atatürk’ü anma gününde içimizde bir burukluk var. Çünkü Meclis Salonu’na baktığımızda, bir tanesi başkanlık divanında olmak üzere başörtülü bayan arkadaşlarımız var. Buranın bir kamusal alan olduğunu hatırlatmak isterim’ dedi. Gökçe’nin bu şekilde Hilye Pala’ya dikkat çekmesi üzerine, AKP’li gençler sıra kapaklarına vurdu. CHP’li gençler de konuşmacıyı alkışladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Can Özyedierler, geçen yönetim zamanında Afet Ilgaz’ın başörtüsünü açmadığı için hiçbir meclis toplantısına katılmadığını hatırlattı. Özyedierler, ‘Gençlik Meclisi’ndeki 2. Grup türbanlı gençlik meclis üyeleriyle ilgili bir değerlendirme yapacaklardır. Burası kamusal bir alan. Gençlik meclisi ne yapılması gerekiyorsa onu yerine getirecektir’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!