Gençlik Hürriyet okuyor

Güncelleme Tarihi:

Gençlik Hürriyet okuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan gençler, en çok okunan gazete olarak Hürriyet'i, en çok izlenen TV kanalı olarak da Kanal D'yi seçtiler. BÜ İşletme ve Ekonomi Kulübü'nün yaptığı ankette gençlerin en çok sevdiği ve dinlediği sanatçılar da belirlendi.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından öğrencilerin sanatsal ve sosyal konulardaki profilini çıkarmak amacıyla yapılan ‘‘Profil BÜ 2000 Anketi’’nin ‘‘En Çok Okunan Gazete’’ dalında birinciliği Hürriyet Gazetesi aldı. Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan 600 öğrenciyle görüşülerek yapılan ‘‘Profil BÜ 2000 Anketi’’ için düzenlenen plaket töreni, Rektör Prof. Dr. Üstün Ergüder'in konuşmasıyla başladı. Konuşmasına koyu bir Fenerbahçeli olduğunu belirterek başlayan Prof. Dr. Ergüder, ancak çarşamba akşamı, herkes gibi kendisinin de Galatasaraylı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ergüder Galatasaray'ın başarısından çıkartılacak dersler bulunduğunu belirterek ‘‘İnsanlara hedefler verilince ileriye doğru koşuyorlar. Türkiye'de biz de birbirimizi değil işleri hedef göstermeliyiz’’ dedi.

İşletme ve Ekonomi Kulübü Başkanı Burç Özkan, 400 civarında üyesi bulunan kulübün yenilikçi ve değişime açık karakteriyle 47 yıllık Boğaziçi Üniversitesi geleneğinin temsilcisi olduğunu söyledi. Doğan Hızlan da konuşmasında Hürriyet'in genç kuşağın en çok okuduğu gazete olmasını çok önemsediğini belirterek, ‘‘Çünkü bu, o gazetenin geleceği olduğunu gösterir. Zaten biz de gelecek için çalışıyoruz’’ dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan gençler, en çok izlenen televizyon kanalı olarak da Kanal D'yi seçtiler. Kanal D'nin plaketini Kanal D Genel Müdürü Faruk Bayhan, Rektör Ergüder'in elinden aldı.

En iyi stand-up sanatçısı seçilen Cem Yılmaz askerde olduğu için plaketini babası Arif Yılmaz aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!