Gençleştiren diyet kokteyli

Güncelleme Tarihi:

Gençleştiren diyet kokteyli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2002 02:18

Bilimadamları yiyeceklerine anti-oksidan takviye ettikleri farelerin gençleşmesini sağladılar. Yaşlı farelerin bir süre sonra zihni açılmaya, hareketleri dinamikleşmeye başladı.

Yaşlı farelere ABD'deki reçetesiz sağlık marketlerinde satılan acetyl-L-carintine ve anti-oksidan alfa-lipoic asid isimli kimyasallardan edilen bir kokteyl takviyesi yapıldı. Sonra da hayvanların hafıza ve dayanıklılıkları test edildi. Bruce Ames, deneyle ilgili olarak, ‘‘Bu iki takviye sayesinde, yaşlı fareler canlanıp, macerena yapmaya başladılar. Beyinleri daha iyi çalışıyor, ’’ dedi.

Dr. Ames kambinasyonun, hücrelerde mitakondri olarak bilinen enerji santralinin gücünün işleyişini düzenlediğini tahmin ediyor.

Yaşlı fareler, kombinasyon verildikten sonra 7 ile 10 aylık genç ergin ve orta yaşlı fareler gibi davranmaya başladılar. Bu da 75-80 yaşlarındaki bir kişinin orta yaşlı insan gibi davranmasıyla eşdeğer görülüyor. Bilimadamları kimyasalın, gençlik iksiri olmadığına işaret ediyor. Ancak insanlarda da yaşlılıkla ilgili sorunların ertelenmesi açısından bir umut oluşturdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!