Gençlerin ‘bronz’ başarısı

Güncelleme Tarihi:

Gençlerin ‘bronz’ başarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2004 22:48

Koç Özel Lisesi'nden 30 öğrenci, Uluslararası Gençlik Ödülü Programı'nda bronz ödüle layık görüldü. Türkiye'ye bronz ödülü ilk defa getiren öğrenciler, ödüllerini 19 Nisan'da düzenlenecek törende alacaklar.

Dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde, dört milyondan fazla gencin parçası olduğu Uluslararası Gençlik Ödülü, 14-25 yaş arasındaki tüm gençlere faaliyet seçenekleri sunuyor.

1956 yılından bugüne kadar 100'ü aşkın ülkede gençlerin eğitiminin bir parçası haline gelen ödül programını, dünyada beş milyonu aşkın genç tamamladı. Programa, her yıl ortalama 200 bin genç katılıyor.

DÖRT BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Dört bölümden oluşan programın her bölümünde altın, gümüş ve bronz olmak üzere üç kategori bulunuyor. Bu ödüller, gençlerin çabalarını ve yaratıcılıklarını belgeliyor. Ödüller, öğrencilerin etkinlik için ayırdıkları zamanın uzunluğuna göre veriliyor. Çalışma süreleri bronz için altı, gümüş için 12, altın için ise 18 ay olarak belirtiliyor.

Programın 'toplumsal hizmet' bölümü, fiziksel engellilere yardım etme, koruma ve okuma-yazma öğretimi gibi faaliyetleri kapsıyor. Çevre duyarlılığı ve takım çalışmasını desteklemeyi amaçlayan 'Çevreyi ve Doğayı Tanıma' bölümünde öğrenciler, orman ve dağ gezilerine katılıyor. 'Beceri Geliştirme ve Girişimcilik' bölümünde, resim yapmaktan marangozluk veya inşaat gibi kazanç sağlayan becerilere kadar çeşitli faaliyetler bulunuyor.

'Fiziksel Gelişim' bölümünde ise, kişisel sporlar veya takım oyunlarıyla bedensel gelişimi sağlamak amaçlanıyor.

Birleşik Krallık’ta ortaya çıktı

Program, ilk kez 1956 Yılında, Birleşik Krallık'ta 'The Duke Of Edinburgh Award' adı ile uygulanmaya başlandı. Alman Eğitimçi Kurt Hahn'ın eğitim felsefesi üzerine tasarlanan ödül, Edinburgh Dükü Philip'in desteğiyle uygulamaya kondu. Kurt Hahn'ın eğitim felsefesi, gençlerin eğitimlerinde sosyal, okul dışı faaliyetlerin de bilinçli olarak göz önünde bulundurulmasını ve gençlerin ilgi duydukları alanlara doğru yönlendirilmesini öngörüyor. Kurt Hahn, aynı zamanda Outward Bound Programı'nın Türkiye'de bazı özel okullarca da uygulanan Uluslararası Bakalorya Programı'nın ve dünyadaki ilk uluslararası üniversite olan Atlantic College'in kurucusu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!