Genç Parti'den ABD'ye Ä°ran desteÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Genç Partiden ABDye İran desteği
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 03, 2005 15:17

Genç Parti (GP) Başkanlık Divanı, Türkiye’ye komşu bazı ülkelerin nükleer teknoloji kullanmak adına nükleer silahlanma yarışına girmelerine karşı, başta ABD olmak üzere diğer müttefik ülkelerin girişimlerine destek verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

GP Siyasi İşler ve Koordinasyon Başkan Vekili Ufuk İlkiz, GP Başkanlık Divanı adına yaptığı açıklamada, divanın 1 Mart’ta yaptığı toplantıda dış politika konularının ele alındığını ve kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını bildirdi.

 

Başkanlık Divanı’nın özellikle, Türkiye’nin başta komşuları olmak üzere, yakın bölgesinde gelişen olayların masaya yatırıldığını belirten İlkiz, GP’nin sıcak çatışmaların yaşandığı başta Irak ve Ortadoğu ülkelerinde barış, huzur, demokrasi ve hukuk düzeninin bir an önce yerleşmesi için atılan adımları desteklediğini ifade etti.

 

ABD’YE DESTEK

Haberin Devamı

 

Bölgede yaşanan çatışma ve kargaşaların devamının Türkiye’yi de derinden etkilediğini gören GP’nin Türkiye’nin müttefikleriyle birlikte anında ve cesurca hareket etmesinden yana olduğunu ifade eden İlkiz, şöyle dedi:

  Â

"Bu koşullar altında, özellikle bölge barışını ama daha da önemlisi, dünya barışını ciddi biçimde tehdit edecek nükleer silahlanma çabalarının ürkütücü sonuçlara ulaşacağı muhakkaktır. Türkiye’nin bu gelişmeler karşısında pasif kalması mümkün değildir. Bu nedenle GP, Türkiye’ye komşu olan bazı ülkelerin nükleer teknoloji kullanmak adına nükleer silahlanma yarışına soyunmalarına başta ABD olmak üzere müttefiklerimizin gösterdikleri tepkiyi yerinde ve son derece haklı bulmaktadır."

  Â

İlkiz, Türkiye’nin "nükleer dehşet ortamının tam ortasında" bulunmaması için GP’nin elinden gelen her türlü siyasi desteği vermeye kararlı olduğunu kaydetti.

 

Nükleer programını geliştirmekte kararlı olduğunu bildiren İran, sık sık ABD'nin eleştirisine hedef oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!