Genç müzisyenler Ä°srail'de buluÅŸuyor

Güncelleme Tarihi:

Genç müzisyenler İsrailde buluşuyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 11:36

Dünyanın genç müzisyenlerini biraraya getiren en önemli birlik olan Jeunesses Musicales, Almanya, İrlanda, İsrail ve Türk topluluklarını İsrail'de buluşturuyor. Etkinlik kapsamında Türkiye'den Ankara Gençlik Oda Müziği Topluluğu, 15 ve 26 Temmuz'da Tel Aviv'de iki konser verecek.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük gençlik müzik birliği Jeunesses Musicales, Almanya, İrlanda, İsrail ve Türk gençlik topluluklarını İsrail'de buluşturacak. Etkinlikte Türkiye'yi temsil edecek olan Ankara Gençlik Oda Müziği Topluluğu, 15-26 Temmuz'da Tel Aviv'de iki konser salonlarının yanı sıra huzurevleri, hastaneler, misafirhaneler ve hapishanelerde konserler verecek. 

  Belçika'nın başkenti Brüksel'de 1945 yılında kurulan Jeunesses Musicales'in bu yıl İsrail'de gerçekleştireceği etkinlikte, iki gelişmiş Avrupa ülkesi Almanya ve İrlanda ile iki Akdeniz ülkesi Türkiye ve İsrail'in 18-25 yaş arasındaki 12'şer genci birlikte müzik rüzgarları estirecek. Etkinlikler gelecek yıl İrlanda'da, 2003 yılındaAlmanya'da, 2004 yılında da Türkiye'de düzenlenecek. 

   Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın desteÄŸiyle gerçekleÅŸtirilecek olan etkinliklerde, Türkiye'yi Ankara Devlet Konservatuarı ve Gazi Ãœniversitesi Güzel Sanatlar bölümünden 12 lisans öğrencisinden oluÅŸan Ankara Gençlik Oda MüziÄŸi TopluluÄŸu temsil edecek.Â

   Soprano Bilgen Özcan, tenor Kıvanç Aycan, flütte Ezgi Budak, Klarinette Tolga Yüksel, fagotta Elif Bilgin, kornoda Altuğ Tekin, kemanda Elif Gamze Büyükkayıkçı ve Tevhide Hicret Yavuz, viyolada Aytaç Alpay, viyolonselde Deniz Güler, kontrabasta Vedat Şanlı ve piyanoda Esra Poyrazoğlu'ndan oluşan topluluk, İsrail'deki müzik etkinliklerinde çağdaş çoksesli Türk halk ezgilerinden jazz müziklerine kadar geniş bir yelpazede eserler sunacak. 
    
   TÜRKİYE'NİN ÜYELİK MACERASI

Haberin Devamı

    Türkiye'nin bu dünyaca ünlü müzik birliğine başvurusu ve kabul edilmesi geçmiş tarihlere uzanıyor. Türkiye dünyaca ünlü gençlik müzik birliğine üye olmak amacıyla ilk kez 1958 yılında Jeunesses Musicales'e başvuruda bulundu.

   Türkiye'nin bu büyük organizasyona üyelik macerası, baÅŸta Adnan Saygun olmak üzere pek çoÄŸu hayatta olmayan deÄŸerli müzik otoritelerinin yazışmalarıyla 38 yıl sürdü.Â
 
  Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Denetleme Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Aydın İlik'in 1996 yılında birliğin Brüksel'deki merkezine Türkiye'nin resmi başvurusunu gerçekleştirmesiyle, Türkiye, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında ''Gözlemci Ülke'' sıfatını kazandı.

   Vakıf, Türkiye'nin, Uruguay'dan Madagaskar'a kadar 55 ülkenin yer aldığı Jeunesses Musicales'e asil üye olarak kabul edilmesi için beş yıldan bu yana çalışmalarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!