Genç kız dolandırıcıları

Güncelleme Tarihi:

Genç kız dolandırıcıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fuar'da iş bulma vaadiyle, mayolu ve dekolte fotoğraflarını istedikleri genç kızları dolandıran bir şebeke yakalandı.

26 Ağustos'ta açılacak 68'inci Uluslararası İzmir Fuarı'nı kullanarak kolay yoldan para kazanmak isteyen bir şebeke ortaya çıkarıldı. Alsancak'taki Arzum Haberleşme ve Turizm ismiyle faaliyet gösteren şirket, gazete ilanıyla, fuarda açılacak standlarda görevlendirmek üzere bayan eleman aradıklarını duyurdu. Başvuran genç kızlardan, dekolte kıyafetlerle çekilmiş fotoğraf istendi. Masraflar için de her adaydan 3-5 milyon lira para alındı. Çoğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu genç kızların telefon numaralarını alıp arayacaklarını söyleyen şirket yetkililerinden ses çıkmayınca, dolandırıcılık ortaya çıktı.

Gözaltındalar

Şikayet üzerine yapılan operasyonda, şirketin sahipleri Yücel Yıldız (28), Harun Şekerkarar (20) ve sekreter Gülpınar Taşdemir (23) ile Ramazan Kaya (21) gözaltına alındı. Yaklaşık 150 genç kızı dolandırdıkları tahmin edilen sanıkların sorgusu sürüyor.

Çoğu üniversite öğrencisi

Gençleri dolandırdıkları belirlenen Yücel Yıldız, Harun Şekerkarar ve çalışanlardan Ramazan Kaya ile Gülpınar Taşdemir gözaltına alındı (üstte). Şirket merkezinde yapılan aramada, çoğu üniversite öğrencisi olan genç kızlardan aldıkları mayolu ve dekolte kıyafetlerle çekilmiş fotoğraflar ele geçirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!