Genç haltercilere 10 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Genç haltercilere 10 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 12:40

İZMİR Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Halter Federasyonu’na, halter antrenörü E.A. ile bayan sporcu S.K’nin ilişkisi olduğunu iddia ederek şikayette bulunan genç halterciler S.C., E.H., N.K. ve Ö.A. hakkında ‘İftira, tehdit ve şantaj’ suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Şikayetçilerden yaşı küçük olan H.E. hakkında ise daha önce İzmir 5'inci Çocuk Mahkemesi’nde aynı suçlardan dava açılmıştı.

Halter sporcusu 5 genç, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Halter Federasyonu’na geçen ağustos ayında yazdıkları dilekçelerinde, Halter Milli Takımı'nda zaman zaman antrenörlük yapan E.A.'nın, bayan sporcu S.K.'ya cinsel ilişkiye girme teklifinde bulunduğunu iddia etti. Beş genç halterci, şikayet dilekçelerinde, İzmir Gençlık ve Spor İl Müdürlüğü’nün kadrolu antrenörü olan E.A.’nın, salonda S.K. ile cinsel içerikli konuşmalar yapıp, antremanı terk ettiğini, genç kızla sürekli dışarıda gezdiklerini, milli takım antrenörü yapma vaadinde bulunup birlikte olmak istediğini, antreman saatleri içinde alkol aldıklarını, antremanda sürekli el ve sözlü şakalarda bulunduğunu, sorumlu olduğu bazı sporculara doping içerikle maddeler verdiğini, bazı sporculardan pornografik CD'ler istediğini öne sürdü.

ANTRENÖRE MAAŞ KESME CEZASI

Genel Müdürlük konuyu araştırması için müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, soruşturma kapsamında antrenör E.A. ile bayan sporcu S.K.’nin ifadesini aldı. Her ikisi de olayı yalanlarken, diğer 5 sporcu dilekçelerindeki iddiaları tekrarladı. Müffettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda antrenör E.A.'ya disiplin ve maaş kesme cezası verildi. İddialar üzerine İl Müdürlüğü de erkek ve bayan sporcuların idman saatlerinde değişiklik yaptı.

Milli formayı giyen, Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye'ye gümüş ve bronz madalya kazandıran, milli takımda ve İzmir bölgesinde antrenörlük yapan E.A., şikayet dilekçeleri üzerine yaptığı açıklamada olayın bir iftira olduğunu, bunu yapanların da dopingci sporcular olduğunu iddia etti. E.A., “Sporcuları savcılığa şikayet ettim. Bu sporcuları, doping yaptıkları ve disiplinsiz hareketler içerisinde bulundukları için idmandan kovmuştum. Şimdi bana iftira attılar. Mahkemede hesaplaşacağız” dedi.

İFTİRA’DAN DAVA AÇILDI

Şikayet dilekçesi üzerine başlatılan soruşturma sonunda, Cumhuriyet Savcısı Ali Fuat Taşkın, yaşları 18'den büyük olan S.C., E.H., N.K. ve Ö.A. hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle asliye ceza mahkemesinde dava açtı. Savcı, sanıkların ‘tehdit, iftira ve şantaj’ suçunu işlediklerini ileri sürdü. Haklarında dava açılan halterci gençlerin İzmir 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacağı belirtildi. Yaşı 18'den küçük olan şikayetçi haltercilerden H.E. hakkında ise daha önce İzmir 5'inci Çocuk Mahkemesi’nde dava açılmıştı.
Bu arada antrenör E.A.'nın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile olan 2010 yılı sözleşmesinin de feshedildiği öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!