Genç: Baykal'ın yerine adayım

Güncelleme Tarihi:

Genç: Baykalın yerine adayım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 16:42

Tunceli'den bağımsız milletvekili olarak seçilen Kamer Genç, "Baykal ve hizbi derhal istifa etmeli. CHP Genel Başkanlığı'na hazırım. Genel Başkanlığı Bayktal'dan çok daha iyi yapacağıma inanmıyorum" dedi. Genç, AKP'nin oy oranını artırmasının sorumlularının Baykal ve Ağar olduğunu da öne sürdü.

Haberin Devamı

Tunceli'den bağımsız milletvekili seçilen Kamer Genç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ve parti içinde "hizipçi" olarak nitelidiği kadroların istifa etmesi gerektiğini söyledi. Genç,"Baykal istifa ederse, genel başkanlığa hazırım. Bunu Baykal'dan çok daha iyi yapacağıma da inanıyorum" dedi.

CHP'de istediği gelişme olmaması halinde TBMM'de bağımsız olarak kalacağını, AKP ve DTP ile hiçbir ilişkisinin olmayacağını belirten Kamer Genç, Tunceli'nin işsizlik ve terör sorununun çözümü için araştırma önergesi verilmesinde de tüm milletvekillerinden destek isteyeceğini kaydetti.

"ÖLMÜŞ PARTİYE KATILMAM"

Deniz Baykal'ın liderliği sürdürmesi halinde CHP'ye katılmasının söz konusu olmadığını belirten Genç, "ölmüş bir partiye katılmam. Ancak, CHP Genel Başkanı Baykal ve hizipçiler istifa ederse bu partiye katılabilirim. CHP'ye genel başkan olmaya hazırım" dedi.

Haberin Devamı

Kamer Genç, CHP Genel Başkanlığı'na niçin getirilmesi gerektiğini de Hürriyet'e şöyle açıkladı:
"Uzun dönemlik bir parlamenterlik hayatım var. danışma Meclisi üyeliğinden yetişmiş, Anayasa'nın yapıcıları arasında yer almış birisiyim. Anayasa'nın nın yapılması sırasında öne sürdüğüm bir çok fikir rağbet gördü ve önerilerim doğrultusunda değişti. Askerler beni veto edince, 1987'de ön seçimle SHP'den listebaşı oldum ve o zaman DTP'nin yerinde olan partinin karşısında yüzde 54 oy aldım."

BAYKAL'DAN İYİ YÖNETİRİM

Kamer Genç, CHP'nin en büyük sorununun genel başkan ve yakın çevresi olduğunu öne sürdü ve CHP'ye niçin genel başkan olması gerektiğini şöyle açıkladı:

"Yılların deneyimli politikacı olarak TBMM'de 8 yıl başkan vekilliği yapmış, 20 yılı yakın üyelik yapmış, Danıştay'da 15 yıl hakimlik ve savcılık yapmış, Maliye''de vergi denetçiliği yapmış bir kişi olarak, Türkiye'deki bütün organların işleyişini en iyi bilenlerden biriyim. Böyle bir birikime sahip olan bir kişinin CHP'de en üst görevde bulunmasında çok büyük yarar olacağına inanıyorum. Partiyi de Baykal'dan daha da iyi yöneteceğim gibi, partideki tüm organların daha sağlıklı çalışmasına olanak sağlarım"

Haberin Devamı

"SUÇLU BAYKAL VE AĞAR'DIR"

Kamer Genç, "Yalnız CHP Genel Başkanı Baykal değil, hizbi de istifa etmeli. O hizipçi grup bugün bütün boyutlarıyla CHP'de etkili durumda. Onlar da çekilmeli. Yeni bir kadroyla parti yapılandırılmalı. Parti de tüzük değişişikliğiyle, partili hukuku korunmalı, böylece yeni bir yönetimle parlamentoda yeni bir strateji belirlenmelidir. Bugün Tayyip Erdoğan ve iktidarının olumsuzluklarına rağmen bu kadar yüksek oy almasının tek sebebi Deniz Baykal ve Mehmet Ağar gibi muhalefette yetersiz liderlerdir" dedi.

Genç, yeni yasama döneminde ciddi bir muhalefetin oluşması doğrultusunda mücadele vereceğini, CHP'nin kendi liderliğinde böyle bir kimliğe girerse, muhalefeti daha etkili bir biçimde gerçekleştireceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!