Geminid Meteor Yağmuru geliyor! Saatte 50 yıldız kayacak!

Güncelleme Tarihi:

Geminid Meteor Yağmuru geliyor Saatte 50 yıldız kayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 01:35

Geminid Meteor Yağmuru, bu yıl özel bir olayla gündeme geldi. Önemli günleri unutmayan arama motoru Google, bu kez Geminid Meteor Yağmuru'nu ekranına taşıdı. Peki, 50'ye yakın yıldız kaymasının gözlemlenebileceği Geminid Meteor Yağmuru nedir? İşte, günün ilk saatleri itibariyle merakla araştırılan o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Geminid Meteor Yağmuru nedir sorusunun yanıtı, Dünyanın en büyük arama motoru olan Google'ın yaptığı doodle sonrasında vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Uzay bilimleriyle ilgili meraklı olan birçok vatandaş, Gemini Meteor Yağmurunun ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Peki, Geminid Meteor Yağmuru nedir? Geminid Meteor Yağmuru ne zaman?

GEMİNİD (İKİZLER) METEOR YAĞMURU NEDİR?

"Meteor yağmurlarının kralı" olarak bilinen Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyrukluyıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor. Gemidler her yıl en iyi meteor yağmurlarından biri olarak kabul edilir, çünkü bireysel meteorlar parlaktır ve zirve gökyüzünde meteor akışını saatte 120 meteor gibi yüksek oranlarda görebilir. Bilinen kayıtlara göre, Geminid meteor duşu neredeyse 200 yaşında.

Haberin Devamı

Yeterince karanlık alanlarda yarın gece saat 00.00'dan sonra saatte ortalama 50'ye yakın "yıldız kayması" görülebilecek.

Geminid Meteor Yağmuru geliyor Saatte 50 yıldız kayacak

FOTOĞRAFLAMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER NELER?

Meteor yağmuru sırasında güzel kareler elde etmekte niyetliyseniz doğru bölgeyi seçmeniz önemli.

Ay’ın ışığı gösteriyi izlemeyi güçleştirebilir; dolayısıyla gözlem için en uygun zaman, gece yarısı ile şafak arasındaki; yani Ay’ın küçülmeye başladığı saatler.

İster meteor yağmurları ister yıldız çekimleri olsun şehir ışıklarından uzak bir noktada, temiz bir gökyüzü ve uygun hava koşullarını yakalamak lazım.

Göktaşları kentsel alanların parlak gökyüzlerinde bile görülebilir, ancak bu durumda ideal ortama kıyasla göktaşlarının ancak dörtte birini görebilirsiniz.

Nerede olursanız olun gökyüzünü izlemeye başlamadan yarım saat önce gözlerinizi karanlığa alıştırmaya çalışın.

Bu etkinliği izlemek için, Büyük Ayı ve Orion Takımyıldızları arasında bulunan Geminid takımyıldızı doğrultusuna bakmak gerekiyor. Göktaşı yağmurlarını izlemek için herhangi bir gözlem aleti kullanmaya gerek duyulmayacak. Karanlığa alıştırıldıktan sonra çıplak gözle bakmak yeterli olacak. Göktaşı yağmuru doruk noktasındayken saatte 120 göktaşı görmek mümkün olabilecektir.

Haberin Devamı

GEMİNİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN?

2018 yılının çıplak gözle seyredilebilecek son meteor yağmuru Geminid (İkizler), 13 Aralık Çarşamba gününü 14 Aralık'a bağlayacak olan gecede yaşanacak. Müthiş görüntülere sahne olacak olan meteor yağmuru, uzaya ilgi duyan herkes tarafından herhangi bir ekipmana ihtiyaç duyulmadan izlenebilecek.

BAKMADAN GEÇME!