Gemide esrarengiz olay

Güncelleme Tarihi:

Gemide esrarengiz olay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çanakkale Boğazı'ndan Marmara'ya giriş yapan Ukrayna bandralı yolcu gemisinin kıç kısmında ‘SOS’ pankartı açıldı. Bir grup yolcunun denize attığı teneke kutudan da ‘Rehin alındık, yardım edin’’ yazılı bir mektup çıktı. Sahil Güvenlik yetkilileri, gemi kaptanına ‘‘İstanbul'da demirle’’ talimatı verdi.

Ukrayna bandralı yolcu gemisinin Çanakkale Boğazı'nda geçişi sırasında bazı yolcuların kaçırıldıkları yolundaki ihbarı sahil güvenliği alarma geçirdi. Taras Shevchenko adlı geminin kıç bölümüne toplanan bazı yolcular ‘SOS’ pankartı açıp, ‘‘Bizi kurtarın’’ diye yardım istedi.

Dün akşam gemi Çanakkale Boğazı'na girdiğinde Türk botunu farkeden yolcular, kıç güvertede toplandı. Bir kadın yolcu, teneke meşrubat kutusuna koyduğu mektubu denize attı. Sahil Sağlık Botu personeli, teneke kutuyu denizden alarak içinden çıkan mektubu, Gümrük yetkililerine teslim etti. Gemideki yolcuların tehlike içinde oldukları iddia edilen mektupta, ‘‘Rehin alındık. Bizi, 7 ülke ve 12 limana seyahat etmekte iken, bilinmeyen gerekçelerle Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan Odessa Limanı'na geri götürüyorlar. Sizden çok rica ediyoruz. Azerbeycan, Ukrayna, Rusya ve Almanya konsolosluklarına, basına haber verin. Lütfen yardım edin’’ denildi.

Gemi ise Türk yetkililerin uyarılarına rağmen hızını artırarak Marmara'ya yöneldi. İstanbul'a doğru giden gemi hakkında askeri yetkililer de uyarıldı. Bununla birlikte Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, geminin kaçırıldığı yönündeki haberlerin doğrulanmadığını söyledi. Yetkililer, ‘‘Bizim gözlemlerimize göre kaçırılma ya da isyan söz konusu değil. Olay bazı yolcuların abartması olabilir. Her şey normal. Gemi kaptanına talimat verdik, İstanbul'da demirleyecek’’ dediler.

SOS pankartı açıldı

Taras Shevchenko adlı Ukrayna yolcu gemisinden, Çanakkale'den giriş yaparken ‘SOS’ pankartı açılarak yardım istenmesi heyecan yarattı.

Yolcuların attığı mektup

Kıç güvertede toplanan bir grup yolcu, Türk Sahil Sağlık Botu yanlarından geçerken denize bir de kutu attı. Bot personeli, denizden çıkardıkları teneke kutuda, yolcuların kaçırıldıkları iddiasını içeren mektubu bulunca, durumu Sahil Güvenlik'e bildirdiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!