Gemi emniyet altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Gemi emniyet altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 00:00

Zeytinburnu açıklarında şiddetli lodosun etkisiyle 2 gemiye çarptıktan sonra su almaya başlayan Kayan 1 adlı gemi karaya oturtularak emniyet altına alındı.

Haberin Devamı

Marmara’da faciadan dönüldü. Kayan 1 adlı kargo gemisi Ahırkapı açıklarında şiddetli lodos nedeniyle sürüklendi.

İki gemiye sürtünen Kayan 1’in bordası yırtıldı. Su alan gemideki 10 mürettebat kurtarıldı. 

YAN YATAN GEMİ EMNİYET ALTINA ALINDI

Zeytinburnu açıklarında şiddetli lodosun etkisiyle 2 gemiye çarptıktan sonra su almaya başlayan Kayan 1 adlı gemi karaya oturtularak emniyet altına alındı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün sabah saatlerinde iki gemiyşe çarptıktan sonra ambar bölümünden su almaya başlayan Kayan 1 adlı kargo gemisi, kurtarma operasyonu kapsamında batmaması için römorkörler ile çekilerek saat 17.05'te karaya oturtuldu. Su girişinin durdurulduğu belirtilen geminin yan yatmış halde olduğu görüldü. Bu sabah saatlerinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL Ahırkapı açıklarında dün sabaha karşı demir atmak isteyen 86 metre boyundaki Sierra Leone bandıralı Kayan 1 adlı kargo gemisi, şiddetli lodosun etkisiyle demir tutturamadı. Saat 05.20’de Ahırkapı B-7 demir bölgesine sürüklenen kargo gemisi, manevra yapmasına karşın demirli duran Hollanda bayraklı Slochterdiep ve Tanzanya bayraklı Adria Blue isimli gemilere sürtündü.

AMBARDAN SU ALDI

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

İŞTE GEMİDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

GEMİYE BÖYLE MÜDAHALE EDİLDİ / WEB TV

Sürtünmenin ardından bordası yarılan Kayan 1 gemisi su alarak yan yatmaya başladı. Geminin kaptanı 06.16’da geminin makine dairesinin su aldığını bildirdi. Ardından düzeltme yaparak ambardan su aldığını bildirip yardım istedi.

Bunun üzerine İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi tarafından, seyir, can, mal ve  çevre emniyetini temin etmek için “Kurtarma 3” römorkörü ile 5 bot sevk edildi.

Söndüren 7 römorkörü ile balıkadamlar ve kurtarma uzmanı olay yerine ulaştı. Gemideki 13 mürettebattan 10’u tahliye edilirken 3 kaptan gemide kaldı.

Zeyport Limanı’na getirilen personelin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Mısır’dan gelen ve Ukrayna’ya giden geminin ambarına dolan su pompalarla boşaltılırken, bordasındaki hasar da geçici olarak kapatılmaya çalışılıyor.

GEMİDEKİLER BÖYLE KURTARILDI / WEB TV

GEMİNİN HAVADAN GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ LODOS / WEB TV



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!