Gelinlikli cenazede iki din bir arada

Güncelleme Tarihi:

Gelinlikli cenazede iki din bir arada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2011 00:00

Anders Behring Breivik’in Norveç’in Utoya Adası’nda düzenlediği korkunç saldırıda ölen 68 kişi arasında yer alan Gizem Doğan, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Stockholm Din İşleri Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu’nun kıldırdığı cenaze namazına, kilise yetkilileri de geldi. Cenazeye katılan Dışişleri Bakanı Davutoğlu aileye, “Şimdiye kadar o sizin evladınızdı, ama şu andan itibaren Gizem bütün insanlığın ortak vicdanının sembol ismidir” diye seslendi.

Haberin Devamı

NORVEÇ’in Utoya Adası’nda, Anders Behring Breivik’in düzenlediği katliamda hayatını kaybeden 17 yaşındaki Gizem Doğan, dün Türkiye’den ve İsveç’ten bakanlar, aile üyeleri ve yakınlarının katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

GİZEM'İN CENAZESİNDEN KARELER

Ailenin yaşadığı Trondheim kentinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde, aile üyeleri ve arkadaşları, erken yaşta hayata veda eden Gizem için gözyaşı döktü. Cenazede Gizem’in annesi Gülderen ile babası Abdülkadir Doğan, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildiler. Anne ve babanın arasında ise, Gizem’in 5 yaşındaki ikiz erkek kardeşleri oturdu. Gülderen Doğan, başsağlığına gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na, “Düğünümüze hoş geldiniz” dedi. Acılı anne, Davutoğlu’na, “Sizin enerjinize hayrandı. Hep sizi takip ederdi” derken, Dışişleri Bakanı Davutoğlu da, “Biz de ona hayran kaldık, emin olun” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

‘Söz verdim, buradayım’

/images/100/0x0/55eaa102f018fbb8f88c7f51

Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de kızı için 7 bin hatim indirildiğini dile getiren anne Gülderen Doğan’a, “Böyle kutsal bir günde cenazesi düzenleniyor. Bundan mutlu olmalısınız. Size telefon ettiğimde geleceğime söz vermiştim ve buradayım” dedi.

Genç yaşta can veren Gizem Doğan için, Kolstadt Futbol Sahası’nda düzenlenen özel alanda yapılan cenaze törenine, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Milletvekili Erdal Aksünger, Türkiye’nin Norveç Büyükelçisi Hayati Güven de katıldı. Gizem’i uğurlamaya gelenler arasında, Norveç Sanayi Bakanı Trond Giske, Trondheim Belediye Başkanı Rita Ottervik de yer aldı. Diyanet İşleri’nin resmi din görevlisi, Stockholm Din İşleri Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu’un kıldırdığı cenaze namazına, kilise yetkilileri de geldi.

Hayali gemiyle Gazze’ye gitmekti

/images/100/0x0/55eaa102f018fbb8f88c7f53

Haberin Devamı

CENAZEDE, aile adına konuşan Gizem Doğan’ın kuzeni İlknur Tunç, “Bin sevgi kelebeği, bir barış elçisiydi. Yüreği Allah sevgisiyle dolu, kul hakkını hep gözeten, insanları ırk ve dinleriyle değil kalpleriyle değerlendiren biriydi” dedi. Gizem’in en büyük hayalinin gemiyle Gazze’ye gitmek olduğunu dile getiren Tunç şöyle devam etti: “Norveç Sanayi Bakanı ile Türk Başbakanı idealist siyasetçileriydi. Oğlum olursa adını Nelson Mandela koyacağım derdi. Berk ve Arda ablasının izinden gidecek. Terör bizi korkutmayacak. Gizem, ailen seni çok özleyecek.”

‘Masum şehidimiz’

TÖRENDE Ahmet Davutoğlu, “Masum şehidimiz” olarak nitelendirdiği Gizem Doğan için yaptığı konuşmada, “Güzel Gizemin huzurunda saygıyla eğiliyorum. Biz orada ölenlerden ders aldık. Benim aldığım dersler şunlar” diyerek, şöyle devam etti: “İlk mesajım annesine, ailesine. En büyük acı evlat acısıdır. Ama öylesine evlatlar vardır ki; sadece ailelerine değil, geride bırakılan bütün yeni nesillere büyük bir emanet olarak hatıralarını devrederler. Gizem böyle bir evlattı. Şimdiye kadar o sizin evladınızdı, ama şu andan itibaren Gizem bütün  insanlığın ortak vicdanının sembol ismidir. Nerede bundan sonra hoşgörüden  bahsedilecekse, Gizem akla gelecek, nerede çok kültürlülükten bahsedilecekse, Gizem hatırlanacak, Gizem’in o büyük mirası hatırlanacak.”
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Avrupalı Türklere de, “Hiçbir kini gönlünüzde tutmayın, aksine benim idealim olan kardeşliği yayın, komşularınızla, Norveçlilerle daha da büyük bir dostlukla paylaşın” diye çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu aileyi aradı

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da telefonla arayarak baba ve anne Doğan ile görüştü. Anne Doğan, Kılıçdaroğlu’na, “Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim” derken, Gizem, Moholt Mezarlığı’nda toprağa verildi. Byasen Lisesi’ndeki arkadaşları da,  Gizem’e veda etmek için özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Okul bahçesindeki Türk ve Norveç bayrakları da yarıya indirildi.

GİZEM'İN YAŞADIĞI EVDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

 

GİZEM'DEN GERİYE BU KALDI / WEB TV

 

GİZEM İÇİN ARKADAŞLARI KLİP HAZIRLAMIŞTI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!