Gelinler

Güncelleme Tarihi:

Gelinler
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 13:14

Beyazperdeye, Taş Yıllar'ın da aralarında bulunduğu bir çok unutulmaz film armağan eden Yunan yönetmen Pantelis Voulgaris'in imzasını taşıyan Gelinler (Brides) çarpıcı konusuyla dikkat çeken bir çalışma.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın önemli yönetmenlerinden Pantelis Voulgaris'in yönetmen koltuğuna oturduğu filmin fikri Voulgaris'in ABD'ye giden göçmenlerin ilk ayak bastığı yer olan Ellis Adası’ndaki gördüğü bir New York Times makalesinden doğmuş.

1922 yılında posta aracılığıyla koca bulan 700 mektup gelini ellerinde kocalarının fotoğrafları İzmir'den yola çıkarlar. Bu gelinler arasında ablasının yerine Chicago'ya gönderilen 22 yaşındaki Niki Douka da vardır.

Gemide birinci sınıfta yolculuk yapan 45 yaşındaki fotoğrafçı Norman Harris, üçüncü sınıfta yolculuk yapan bu kız sürüsünden etkilenerek, onların fotoğrafını çekebilmek için kaptandan izin alır. Göçmen kadınların birçoğunun hikayesini Niki anlatır Norman'a... Norman, Niki'ye aşık olmuştur.

Yolculuğun sonuna doğru bir gece, Kanada’da pastacılık yapan bir Yunanlı ile evlenmesi için, Anadolu cephesinde yaralanan asker sevgilisi Antonis’i geride bırakmaya zorlanan Haro kendini öldürür. New York Limanı'na geldiklerinde yüzlerce alçakgönüllü, sabırsız Yunanlı damat bekleşir.

Haberin Devamı

Ä°kilemler, vicdan, sorumlu davranmakla, kısacık anlar ve dokunuÅŸlarla ilgili bir hikaye...Â

FÄ°LMÄ°N KÃœNYESÄ°
Yönetmen:Pantelis VoulgarisÂ
Senaryo: Ioanna Karystiani
Oyuncular: Damian Lewis, Victoria Haralabidou, Steven Berkoff...Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!