Gelinimin açıklamaları o günlerde hissettikleri

Güncelleme Tarihi:

Gelinimin açıklamaları o günlerde hissettikleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 23:22

Gezi eylemleri sırasında ‘Kabataş tacizi’ iddiasını ortaya atan Z.D.’nin kayınpederi AK Partili Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Gelinimin bazı basın organlarına yapmış olduğu açıklamalar, o günlerde hissettikleridir” dedi.

Haberin Devamı

Develioğlu’nun yazılı açıklaması şöyle:

ZAMANLAMASI MANİDAR

"Hadisenin yine bir seçim öncesinde bir kez daha tartışmaya açılması, bizim açımızdan üzüntü verici olduğu gibi zamanlaması manidardır. Çirkin saldırının yaşandığı tarihten sonra, gazete ve televizyonlar aracılığıyla şahsım ve ailem adına duygu ve düşüncelerimizi paylaştık. Geçen zaman içinde düşüncelerimizde herhangi bir değişme olmadığını bir kez daha vurguladıktan sonra tekrarlama ihtiyacı duyuyorum ki 1 Haziran 2013'te gelinim, Beşiktaş'ta bulunan Kabataş Vapur İskelesi civarında son derece çirkin ve menfur bir saldırıya maruz kalmıştır. Ne var ki bölgedeki kameraların bozuk olduğu veya kayıtta olmadığı gibi bir sonuçla karşılaşılmıştır. Eldeki tek görüntü, İDO'ya ait, olay mahallini paravan arkasından gören yetersiz kamera kayıtlarıdır. Hadiseden sonra çıktığım televizyon kanallarında çağrı yapıp, 'O gün o saldırıya şahit olan mutlaka birileri vardır ve bu kişiler bize yardımcı olurlar' düşüncesiyle, vatandaşlarımızdan yardım istedim. Hâlâ da istiyorum. Bu hadisenin aydınlanması ve saldırganların yakalanıp yargıya teslim edilmesi en büyük dileğimizdir. 

Haberin Devamı

ACIYA SAYGI BEKLİYORUZ

Gelinimin bazı basın organlarına yapmış olduğu açıklamalar, o günlerde hissettikleridir. İlk günden itibaren ona inanıp arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Unutulmasın ki ortada mağdur olmuş bir anne, genç bir kadın var. Onun hissettiklerine ve çektiği acıya saygı duyulmasını bekliyoruz. Mağdur olduğumuzu öğrendikten sonra bize ulaşıp kendilerinin de saldırıya uğradığını söyleyen birçok insan var. Hadise yargıya intikal etmiş olup, herkes gibi biz de sonucunu bekliyoruz. Ve inanıyoruz ki, er veya geç adalet tecelli edecek ve sorumlular bulunup cezalandırılacaktır." ‘Kabataş tacizi’ iddialarıyla ilgili, o dönem Star gazetesinde editör olan Taraf gazetesi yazarı Murat Seçkin, Z.D. ile röportaj yapan Elif Çakır’ın “Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım” dediğini ileri sürmüştü. Elif Çakır da bunun üzerine “Z.D.’nin anlattıklarını aktardım. Savcılığa röportaj kayıtlarımı vermeye hazırım” yanıtını vermişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!